INSTÄLLT: Amfi #2 Felicia Mulinari

27 mars 2020

Arr: Dela Kakan

Amfi #2 Felicia Mulinari
Svaghetens parti 


Med anledning av risk för smittspridning av covid-19 skjuts arrangemanget framtiden – vi återkommer med information om nytt speldatum!

Söndag den 29/3 kl 15.00 publiceras en länk på Amfis hemsida till en dokumenterad version av föreställningen som är tillgänglig under en vecka. Där publicerar vi även ett transkriberat samtal mellan Felicia Mulinari och författaren och förläggaren Lina Rydén Reynolds om Svaghetens parti.

Vi kommer att spela Svaghetens parti så snart vi har möjlighet att samlas igen och återkommer då med nytt datum för. Amfi är även inbjudna att spela under Bergens Dramatikkfestival och Malmö Sommarscen under juli och augusti. Välkomna då!

 

OM AMFI, DEL 2

I andra delen i Amfis serie med ny dramatik iscensätts Felicia Mulinari Svaghetens parti. Texten är en lyrisk skildring av smärta och sjukdom där Felicia Mulinari undersöker politiska och existentiella villkor för svaghet och omsorg. Texten både skildrar ett sjukdomstillstånd och skriver fram ett kollektiv av sjuka, en svaghetens organisering utifrån en telefonkö. Texten vänder på vem som blir subjekt och objekt i en ömsint akt, vad innebär det när kroppen är en brist, vilka är alla de kropparna som bär upp en kropp? Omsorg som en smärtsam paradox, skuld är en revolutionär smitta.

Regi: Saga Gärde
På scen: Sandra Medina
Ljuddesign & teknisk rigg: Sibille Attar
I samtal: Felicia Mulinari & Lina Rydén Reynolds (Sthlm)
Felicia Mulinari & Kristina Hagström-Ståhl (Gbg)

 

Amfi vill utveckla och utmana svensk samtidsdramatik och ge utrymme för litterära röster att skriva för scen. Serien presenteras i samarbete med Folkteatern i Göteborg, Malmö Konsthall och Studio Biblom Hjelte i Stockholm. För vårens program och biljetter se delakakan.se/amfi

 

Amfi produceras av Dela Kakan i samarbete med Folkteatern i Göteborg, Malmö Konsthall, IAC Malmö och Studio Biblom Hjelte i Stockholm med stöd av Konstnärsnämnden, Författarfonden och Kulturrådet. 

Foto: Stefan Thell, Carl Thorborg, Rasmus Thord

Grafisk form: Sepidar Hosseini

.