Bosnisk- och hercegovinsk bokmässa

02 mars 2019

Arr: Una förlag

Andra Bosniska- och hercegovinska bokmässan äger rum den 2 och den 3 mars.

I år kommer bokmässan att gästas av mer än 30 författare som bor och jobbar i Sverige. Med program för barn, ungdomar och vuxna.

Vuxenprogrammet kommer ha fokus på nyutgiven litteratur och presentera de författare som publicerat nya böcker under de senaste två åren.  Vi kommer också att presentera tidningar och tidskrifter som publiceras i Sverige på bosniska språket.

Pippi kommer leda barnprogrammet där vi kommer träffa och prata med barnboksförfattare, men också ha workshops och lekar. På både bosniska och svenska.

Syftet med bokmässan är bevara modersmålet och bosniska kulturen samt bidra till ökad läsning bland både barn och vuxna.

Bokmässan kommer också visa en utställning med skämtteckningar om böcker och skrivande.

Årets övergripande tema är ” Från språk till språk” som handlar om översättning och översättandets hantverk. Vi kommer också tala om vad vi kan göra för att avhjälpa bristen på kvalificerade översättare, främst inom prosa och poesi.

Den 1 mars firas Bosnien Hercegovina självständighetsdag. Vi uppmärksammar denna dag med gemensam middag med musik och poesiläsning om Bosnien.

På söndag den 3 mars fortsätter vi med författarpresentationer och uppläsningar. Då ska bosniska författar- och översättare sällskap att grundas.
Inträdesbiljetter kostar 50 kr/person och per dag. Mer detaljerat program kommer i mitten av februari månad.
För information kontakta: Samira Ajanovic, tel: 0705141329 mejluna@comhem.se eller Sabaheta.vehabovic@nbv.se tel: 0702987141.