Antologirelease & avslutningsläsning med Konstnärligt Skrivande

09 juni 2017

Arr: Konstnärligt Skrivande, Folkhögskolan i Angered

Konstnärligt Skrivande vid Angereds folkhögskola vill bjuda in er till vår terminsavslutning! Efter att ha gått ett år tillsammans, läst och bearbetat varandras texter så vill vi nu avsluta detta med uppläsning på Göteborgs Litteraturhus. Vi kommer bjuda på texter som skrivits fram under året, men även några från den antologi som vi tillsammans har satt ihop under vårterminen. Vi valde temat Celler på antologin, ett ord som kan och har tolkats väldigt olika av de medverkande – allt ifrån det lilla rummet inuti och utanför kroppen till beståndsdelar, cellklumpar och ärftlighet. Antologin kommer finnas att köpa.

På scenen kommer ni få höra:

ANDRÈA AGER-HANSSEN född 1989, uppvuxen och bosatt i Göteborg.Masterexamen i litteraturvetenskap där hon undersökt psykoanalysen i den norska kriminalromanen. Skriver prosa om konsumtionsvansinne, stalking, arkivforskning och arv.

FRIDA ÖSTERLUND född 1991 och uppvuxen i Stockholm, numera bosatt i Göteborg. Psykologstuderande med studieuppehåll för att skriva. Berör i sina prosatexter makt, sjukdom, kropp och psyke.

SOFIA OLOVSSON född 1992 och uppvuxen i Umeå, numera bosatt i Göteborg. Skriver både prosa och poesi som berör identitetsskapande, olycklig wordfeud-kärlek, västerbottens inland, masspsykoser och hjortronhjärtan.

LINDA ERIKSSON född 1992 och uppvuxen i Umeå. Bosatt i Göteborg sedan fem år. Behandlar i sina prosatexter den skiftande/gömda identiteten med olika utgångspunkter såsom klass, provins och generation.

ELIN WALLINDER född 1993 och uppvuxen i Sollefteå, bosatt i Göteborg. Har en kandidatexamen i Globala Studier. Undersöker i sin prosa och poesi de sju haven i kroppen, maskhål i tiden och det tomrum som uppstår mellan ungdomen och vuxenvärlden.

JOSEPHINE ÅSTRÖM född 1982, uppvuxen i Karlskoga men bor numera i Göteborg. Magisterexamen i litteraturvetenskap från Södertörns Högskola. Forskningen har rört genusteoretiska frågeställningar och relationer, en tematik som även finns i hennes poesi och prosa.

MIDDE LARSSON NÄREGÅRD född 1996, uppvuxen och bosatt i Göteborg. Skriver poesi gjord för att talas som behandlar det politiska såväl som personliga.

Det kommer bjudas på snacks och finnas vin att köpa! Varmt välkomna!!