Bansai! - en äventyrare

03 oktober 2021

Arr: Judith Music and Art & Scenkollektivet Re:Act

Bansai! – en äventyrare är en musikalisk monologföreställning som tar avstamp i Ester Blenda Nordströms egna reportagetexter och som färdas fram och tillbaka, i både tid och rum.

Hon levde som piga, nomad, emigrant och journalist. Utbildade sig till bonde, körde motorcykel och red i full galopp. Tävlade i bobsleigh, åkte längdskidor och wallraffade innan begreppet ens fanns.

Hon hette Ester Blenda Nordström men var kanske mer känd under sin pseudonym: Bansai. Skådespelaren Eva Edwall och musikerna Amanda Andréas och Erik Björksten är trion som tillsammans drar med sig publiken till 1900-talets början, till äventyr i bitande kyla och stekande hetta.

Ackompanjerad av luta, dragspel, piano och sång målar Bansai återigen personporträtt av sin samtid. Mellan raderna anas historien om henne själv.

Manus och regi: Hanna Sundelius
Kompositör: Amanda Andréas
Producent: Marie Jansons

Musiken i föreställningen är till största del nyproducerad, bortsett från några tidstypiska visor. Texten är en bearbetning av Ester Blenda Nordströms egna ord i reportage och intervjuer.

Frågor? Maila info@scenkollektivetreact.se

 

Spelas:
Lördag 2 oktober kl 18.00 (PREMIÄR!) 120 kr
Söndag 3 oktober kl 16.00 på Göteborgs Litteraturhus (inkl. samtal om journalistik innan föreställningen – mer info kommer) 150 kr

Biljetter finns att boka här – betalning sker på plats.


OBS! Vi följer ev. kvarvarande restriktioner för evenemang med anledning av coronapandemin. Vi reserverar oss för ändringar eller inställt evenemang beroende på situationen utvecklar sig. Du kommer självklart enbart om du är helt frisk och symptomfri.