Bokcirkel om Abdellah Taïas Det långsamma livet

07 juni 2021, kl: 18:00

Arr: Göteborgs Litteraturhus

Sent i höstas kom en ny roman av den marockans-franske författaren Abdellah Taïa på svenska, Det långsamma livet (Elisabeth Grate, 2020). Taïas tidigare romaner har en särskild sorts magnetisk verkan sina läsare och den nya beskrivs som “en storslagen roman om uppbrott, om ensamhet och drömmar”.

Boken handlar om Mounir, en 40-årig marockan som efter terrorattentaten i Frankrike 2015 befinner sig i en trängd situation. Han har nyligen flyttat in i en tvåa fyra trappor upp i centrala Paris och i den pyttelilla ettan ovanför honom bor den 80-åriga damen Madame Marty, fattig och sjuk. Vänskapen mellan de två fördjupas, men urartar efter en sömnlös natt då Mounir tappar tålamodet med Madame Martys ekande steg och skriker åt henne.

Antoine, polismannen som kopplas in på fallet, misstänker Mounir för att ha samröre med jihadister. Antoine råkar också vara Mounirs före detta älskare. Eller – existerar verkligen Antoine? Var går gränsen mellan fantasi och verklighet, och hur vet man ens att den existerar?

Leder bokcirkeln gör Sofia Gräsberg som är lärare i litterär gestaltning vid HDK-Valand och verksamhetsledare för Göteborgs Litteraturhus. 

En bokcirkel med två träffar utomhus eller digitalt beroende på smittläge:

Måndagen den 7 juni kl 18-19.30
Måndagen den 14 juni kl 18-19.30 

 

Deltagande är gratis men du får köpa eller låna boken på egen hand. Principen först till kvarn gäller, max 6 deltagare.
Mer info kommer efter anmälan: info@www.goteborgslitteraturhus.se.
Välkommen!