Bokcirkel om Du blir vad du säger

30 augusti 2021, kl: 18:00

Arr: Göteborgs Litteraturhus och Svenska PEN

Svenska PEN i Göteborg bjuder in till en bokcirkel kring den nyutkomna antologin Du blir vad du säger. Här skriver 14 svenska och internationella författare om hatspråk, ett av de snabbast växande hoten mot yttrandefriheten idag. Hatspråket har förändrat sättet vi talar med varandra på, inte minst på sociala medier. Tonen är ofta hård, hat och hot förekommer till vardags och polariseringen gör det svårare att mötas i ett meningsfullt samtal.

Författaren Elin Anna Labba skriver i sin text: ”Förr kunde man bara låta bli att dricka kaffe på gården där de bodde och bara stanna där man visste att man var välkommen. Hatet hade en plats och en fysisk punkt. Var finns det egentligen nu? Inför det anonyma står vi alla oskyddade.”

I den här bokcirkeln läser, tänker och diskuterar vi tillsammans kring de viktiga frågor texterna väcker. Vad är egentligen hatspråk? Vad innebär det för demokratin och det politiska samtalet? Vad gör det med oss som individer? Som samhällsmedborgare? Och viktigast av allt – hur kan vi möta utmaningen?

Leder bokcirkeln gör Annika Wall, litteraturkritiker, författare, översättare och aktiv i Svenska PEN i Göteborg. 

Svenska PEN ger ut boken i ett samarbete med Norstedts förlag och de bjuder på ett gratis exemplar till alla cirkeldeltagare. Du kan hämta upp ditt gratis-exemplar Du blir vad säger på Göteborgs Litteraturhus i augusti (efter att vi mottagit din anmälan). 

Den här bokcirkeln träffas måndagen den 30 aug kl 18.00.

 

Träffen sker på Göteborgs Litteraturhus som dessutom bjuder på fika. Principen först till kvarn gäller, max 6 deltagare.
Anmälan till info@goteboborgslitteraturhus.se.

Välkommen!

 

Tips: Se/lyssna också på Svenska PENs seminarium om hatspråksantologin.