Bokpresentation: Dödskaravanen

12 april 2018

Arr: Mats Erasmie

Den okända flykten till Brasilien

 

Torsdag 12 april kl 17-19.
Välkomna på presentation av en ny roman, Dödskaravanen. Det är den första delen i en planerad romantrilogi av Mats Erasmie.

 

Sverige 1891. Ett fattigt land med stora sociala motsättningar. ”Brasilienfebern” härjar i Stockholm. Skrupellösa agenter med provision värvar resenärer. I maj lämnar den första båten Skeppsbron fullastad med fattiga som inte har råd att ta sig till Amerika. Med på båten är ungdomarna Arvid och Anna. För dem blir färden allt annat än vad de tänkt sig. Det som framställts som himmelriket på jorden visar sig vara helvetet. Många dör redan på resan dit och i de tillfälliga lägren råder misär, sjukdomar och svält. Ett år tar det innan svenskarna når sin destination och kan börja odla jorden, men först tjugo år senare har de äntligen hittat hem. Dödskaravanen har nått sitt slutmål. De som har överlevt.

 

Mats Erasmie är civilekonom som utöver skrivandet arbetar som VD för ett av Göteborgs större reklamfilmsbolag. Han tränar även människor i försäljning och ledarskap, både nationellt och internationellt.

Han har tidigare gett ut ett tiotal fack- och läroböcker inom för-säljning och marknadsföring, men Dödskaravanen, som är första delen i en planerad trilogi, är hans debut som romanförfattare.