Bokrelease: Dansa på glas av Agneta Danielsson

07 december 2023, kl: 18:00

Arr: Lassbo förlag

VÄLKOMNA till Göteborgs Litteraturhus!

Bokrelease med skådespelerskan Agneta Danielson, aktuell med sin nyutkomna bok Dansa på glas.

När? Torsdag 7 december kl 18.00

Moderator: Josefin Lassbo från Lassbo förlag

Författarsamtal och förhoppningsvis samtal med publiken, läsning, signering, mingel, dryck och tilltugg.

Vi ses i kulturens varma famn!

Agneta Danielson är mest känd som ”Marianne” i Carin Mannheimers ”Svenska Hjärtan” och som ”Alfhild” i TV-serierna ”Alfhild och Ortrud” och ”Fådda blommor”, men hade dessförinnan provat ett 40-tal andra yrken. Har synts på Folkteatern och Aftonstjärnan i Göteborg och ett dussintal andra teatrar i Sverige. Lusten att skriva har förstärkts genom egna föreställningar Agneta skrivit och framfört de senaste åren.

Dansa på glas är en samling berättelser av olika slag och genrer. Det som binder dem samman är samhällsengagemanget, skärpan, fantasin och djupet. Det är sanna, starka texter; poesi, fiction, noveller och barndomsminnen. Ibland oerhört smärtsamma att läsa, men samtidigt finns värmen och humorn alltid där – som ett blygt leende eller ett förlösande skratt. Kanske får du i den här boken, uppleva speglingar av igenkänning från ditt eget liv, trots att var och en av oss är helt unika varelser.

Som det står i boken:
”Den här boken bryr sig inte om tiden, eftersom våra minnen inte bryr sig om tid. Det är inte tiden som lockar fram minnen, utan helt oväntade saker som lukt, en text, en sång, ett okänt ansikte på ett tåg, ett barns gråt…”

Mer om boken och Agneta Danielsson:

Länk till Digital Release 2023-09-29: https://fb.watch/o2oMYxpUD0/

Länk till intervju med Agneta Danielson (Utdrag):

”Har inga visdomsord”

Länk till hela intervjun:

”Jag skriver när jag svämmar över”