Bokrelease: Det otrygga arbetslivet i Sverige – Dess framväxt och konsekvenser

29 maj 2022, kl: 15:00

Arr: Johan Alfonsson

Välkomna till boksläpp och samtal om sociologen Johan Alfonssons nya bok Det otrygga arbetslivet i Sverige – Dess framväxt och konsekvenser.

Otryggheten i det svenska arbetslivet har ökat under de senaste decennierna. Inga andra länder har haft så drastiska förändringar som Sverige. Fler arbetar med tillfälliga kontrakt eller som bemanningsanställda och på senare år har en ny form av gigarbetare dykt upp som ofta helt saknar anställning. I Det otrygga arbetslivet i Sverige beskriver Johan Alfonsson orsakerna bakom förändringarna och vilka konsekvenser de har fått för de anställda och för arbetslivet i stort.

Samtalet kommer ske mellan Johan Alfonsson och Anders Teglund.
Johan Alfonsson är fil.dr i sociologi som forskar och skriver främst om arbetsmarknadsotrygghet och klass. Han har bland annat skrivit boken Alienation och arbete (2020) och är medförfattare till Klass i Sverige (2021) och Bortom Systemskiftet (2022)

Anders Teglund är kulturarbetare och förläggare. Han är författare till boken Cykelbudet (2021) där han skildrar sina erfarenheter av att arbeta som cykelbud för Foodora

Plats: Litteraturhuset Göteborg
Tid 29/5 15-17.
Boken finns att förbeställa bland annat via Bokus