Bokrelease: Livet ut av Ingela Wadbring

18 januari 2024, kl: 18:00

Arr: Ingela Wadbring och Författarcentrum Väst

Välkommen att fira bokrelase! Tillsammans med Kerstin Särneö, bokredaktör på M-magasin, pratar Ingela Wadbring om romanens specifika tema och hela trilogins tematik: att leva tresamhet.

Trilogin Tresamheten handlar framför allt om hänsyn, balans i livet och att utmana samhällsnormer.

I första boken, Och livet bara pågår (2022) träffas Marija och Iosif och blir förälskade. Marija börjar tro på en gemensam framtid när Iosif avslöjar att han lever med en multisjuk kvinna, Almira, som han inte kan lämna. Om Marija vill fortsätta relationen får det bli som en del i en tresamhet. Är hon beredd att utmana samhällets och sina egna normer för att leva så?

Någon slags jämvikt finner de tre personerna i Tre liv (2023). Iosif får emellertid ett samtal som riskerar att förstöra allt. Han får veta att en enstaka natt med en alldeles för ung kvinna, flera år tillbaka i tiden, resulterade i ett barn som nu är två år. Hur mycket påfrestningar klarar en redan komplicerad relation?

Sista delen, Livet ut (2024), utspelar sig efter pandemin som tog Almiras liv. Kvar står Marija och Iosif samt Iosifs dotter Joline, snart fem år. Marija tycker det är svårt att bli småbarnsförälder igen, särskilt som Jolines storasyster följer med på köpet. När Iosif friar blir Marija rörd och tackar så klart ja, deras relation ska hålla livet ut. Men bröllopet blir en mardröm som ingen av dem kunnat förutse.

***

Ingela Wadbring är professor i journalistik/medieutveckling och har tidigare skrivit flera fackböcker. Detta är hennes tredje roman, tillika sista delen i en trilogi.

Föranmälan rekommenderas eftersom antalet platser är begränsat. OSA till ingela.wadbring@gmail.com