Bokrelease: Tre liv av Ingela Wadbring

19 januari 2023, kl: 18:00

Arr: Ingela Wadbring

I ett samtal med Kerstin Särneö, bokredaktör på M-magasin, berättar Ingela Wadbring om romanens tema och tillkomst, om hur man kan arbeta för att fördjupa tematiken om tresamhet genom flera böcker.

Baksidestexten för Tre liv:
När Marija träffade Iosif tog hennes liv en ny riktning. Trots att Iosif levde ihop med en multisjuk kvinna som han inte tänkte lämna, valde hon att inleda en relation med honom.
Nu fördelar Iosif sin tid mellan de två kvinnorna så gott han kan, och Marija försöker lära känna hans sambo Almira. Det är svårt eftersom Almira inte längre kan tala. På grund av hennes sjukdom tvingas de tre leva mycket inrutat, helt utan utrymme för spontanitet. Dessutom finns det människor som ifrågasätter deras tresamhet.
En dag får Iosif ett telefonsamtal som ändrar alla förutsättningar och kommer att påverka deras gemensamma tillvaro. Orkar Marijas och Iosifs redan komplicerade förhållande med ännu fler påfrestningar?

Tre liv är en sällsynt historia, som vem som helst av oss skulle kunna hamna mitt i. Det är den fristående fortsättningen på den hyllade Och livet bara pågår.
*

Ingela Wadbring är professor i journalistik/medieutveckling och har tidigare skrivit flera fackböcker. Detta är hennes andra roman, tillika andra delen i en trilogi.

Föranmälan rekommenderas pga begränsat deltagarantal. Detta gör du genom att skriva ett mail till Ingela. Hennes adress är: ingela.wadbring@gmail.com