Bokrelease med Karin och Maria

24 mars 2022, kl: 18:00

Arr: Författarna

Varmt välkommen på release för den historiska romanen Flickan med en lapp om halsen av Maria Bouroncle och deckaren Släckta liv av Karin Färnlöf Clarin.

Samtalet med författarna leds av Johan Nilsson.

 

Torsdagen den 24 mars kl 18.00
Vi bjuder på förfriskningar och snacks. Kom och mingla med oss!

OSA senast 21 mars till mariabouroncle@hotmail.com eller karinfarnlof@gmail.com

* * *

”FLICKAN MED EN LAPP OM HALSEN” AV MARIA BOURONCLE
Tolvåriga Hilja och hennes lillebror Antti har tvingats lämna allt och alla bakom sig. De är bara två utav alla de finska barn som skickas till Sverige för ett liv bortom kriget. Ett liv utan mamma, pappa och syskon. Efter tre dagars resa och två veckors karantän når de den lilla byn Vesene i Västergötland. Här skiljs de åt, fast Hilja lovat sin mor att alltid se efter sin lillebror. Trots detta lär hon sig snabbt att uppskatta sin nya tillvaro på gården hos tant Maria och den tystlåtne Artur. Vad hon inte vet är att familjen bär på en mörk hemlighet…

”Flickan med en lapp om halsen” är en verklighetsbaserad roman och den fristående fortsättningen på hennes första bok, Det kom för mig i en hast – Historien om barnamörderskan Ingeborg Andersson. Maria Bouroncle är efter en lång karriär med internationellt biståndsarbete tillbaka i Sverige som författare på heltid. Hennes porträtt av sin mormors syster i debutboken har använts i litteraturundervisningen på Göteborgs Universitet, översatts till flera språk och ligger till grund för en dokumentär som prisats på filmfestivaler i såväl USA som Europa.
För mer information, se mariabouroncle.com

”SLÄCKTA LIV” AV KARIN FÄRNLÖF CLARIN
Det brinner i Gällivare. Larmet kommer från Ekorren, en gruppbostad för ungdomar med psykiska funktionsnedsättningar. Kriminalassistent Markus Ljunggren och hans chef, Sven Petterson rycker ut och finner gruppboendet övergivet. En stund senare meddelar räddningstjänsten att de hittat ett lik. En av ungdomarna verkar ha lämnats ensam kvar. Senare kommer det fram att en av tjejerna på boendet är gravid. Markus befarar att hon har blivit våldtagen. Samtidigt svajar det i Markus privatliv. Han gör slut med flickvännen Evelina, men plågas av rädsla för ensamheten. Sven får hjärtproblem och hamnar på sjukhus. Släckta liv är en berättelse om människor med olika villkor i livet. Människor som berövats allt och de som fått allt till skänks.

Boken Släckta liv är den andra delen i Gällivaremorden, en fristående fortsättning på Fjällmordet. Karin Färnlöf Clarin bor och arbetar i Kungsbacka, men bär på en livslång kärlek till fjällen. Efter många år som chef, konsult och projektledare bestämde hon sig 2019 för att satsa fullt ut på skrivandet och debuterade 2021 med första delen i Gällivaremorden, Fjällmordet. I februari 2022 kommer uppföljaren Släckta liv.
För mer information, se karinfarnlofclarin.se.