Chris Kraus i samtal med Jenny Tunedal

29 maj 2016

Arr: Göteborgs Litteraturhus

Göteborgs Litteraturhus kan med glädje och överväldigande förväntan presentera den amerikansk-nyzeeländska författaren Chris Kraus.

 

Chris Kraus är författare, konstnär, filmskapare, redaktör, kritiker och professor i filmhistoria vid European Graduate School. Hon har varit redaktör på förlaget Semiotext(e) och har även en bakgrund i New Yorks vitala konst- och perfomancescen under 70-talet. Hon är aktuell på svenska med sin debutroman I Love Dick, i översättning av Annelie Axén, Modernista Förlag.

Söndagen den 29:e maj kl.18.00 kommer Chris Kraus till Göteborgs Litteraturhus, där hon kommer att läsa ur sina böcker och samtala med den svenska poeten, kritikern och översättaren Jenny Tunedal om sitt författarskap.


Chris Kraus författarskap är:

… en elektrisk och kompromisslös utforskning av begär, kärlek, makt och autofiktion i debutboken, I Love Dick, som kommer på svenska i maj, 2016

… en mångbottnad feministisk, kritisk och helt originell observation och analys av samtidskonsten, kultur och sexualitet i Video Green, från 2014

… en furiös och sorgsen meditation över, förlust, fiasko, död, och empati i Aliens and Anorexia från 2000 —

… en knivskarp kritik av det amerikanska klassamhället, den neoliberala ordningen och dess konsekvenser i Summer of Hate, från 2012.


kl.18.00
Fritt inträde


Vill du sätta upp en affisch någonstans om Chris Kraus förfatarbesök? Ladda hem en HÄR
(Snyggast blir det om du klipper bort de vita kanterna (utskriftsmarginalerna).

I samarbete med Index – The Swedish Contemporary Art Foundation och Modernista förlag.