CROWD OMNIBUS litterära europaturné landar i Göteborg!

17 maj 2016

Arr: CROWD OMNIBUS/Göteborgs Litteraturhus

Vad är karaktäristiskt för den samtida europeiska litteraturen? Vad pågår i Finland, Albanien, Grekland, Estland, Tyskland, i Österrike och i Ungern?
Litteraturen är gränsöverskridande när åtta europeiska författare turnérar i Sverige i maj…

 

Tisdagen den 17 maj är det turnéstopp i Göteborg för läsningar på Göteborgs Litteraturhus. Läsningarna sker på författarnas modersmål/originalspråk, men översättningar till svenska kommer att finnas tillgängliga.

De turnérande författare vi får höra är:

Eino Santanen (FIN), John Holten (IR), Eftychia Panayiotou (GRE), Ervina Halili (AL), Jan Kaus (EE), Lilly Jäckl (AT), Kinga Tóth (HUN) och Martin Jankowski (GER).

För mer information om CROWD OMNIBUS  och författarna se HÄR

Kl. 20:00
Gratis inträde, välkomna!

 

CROWD OMNIBUS turné är en del av en större resa som går genom Europa under tolv veckor i vår och i sommar 2016, med början i Helsinki och ändstation Cypern i slutet av juli. Turnén passerar 37 olika länder och över 50 städer med cirka 100 olika författare!

 

CROWD (Creating Other Ways of Dissemination) är ett nytt initiativ på den oberoende litterära scenen i Europa. CROWD är ett decentraliserat, självstyrande och ideellt nätverk av författare och litteratörer som syftar till att underlätta utbyte och kontakt över nationsgränser. Nätverket samlar författare, arrangörer, översättare och kulturella förvaltningar – litteraturintresserade vars arbete sker på gräsrotsnivå.

CROWD OMNIBUS turné organiseras av fyra europeiska litteraturorganisationer: Lettrétage från Tyskland, Nuoren Voiman Liitto från Finland, Ideogramma från Cypern och Forum Stadtpark från Österrike. Den nordiska delen av turnén sköter Nuoren Voiman Liitto, en resa som tillryggalägger över 600 kilometer från norra hemisfären till södra Sverige & Danmark.

 

Den läsning är organiserad i samarbete med Göteborgs Litteraturhus