Det våras för Kulturarvet

20 maj 2018

Arr: Poesiwerken

Poesiwerken bjuder in till historiskt vårkalas med dubbel musikvideo-release: Rökstenen av Kumminriff och Elsa & the Unicorns och Talking to trees av Nadja Itäsaari. Välkomna söndagen den 20 maj kl 18-20!

 

OM RÖKSTENEN
Det Göteborgsbaserade bandet Kumminriff har tolkat runskriften på Rökstenen – som sägs vara det äldsta bevarade litterära verket i Sveriges historia. Runstenen finns utanför Ödeshög i Östergötland och berättar en historia om en kamp på liv och död.

Henrik Mimerson har gjort musiken och Elsa & the Unicorns framför sången. Videon är filmad av Louise Halvardsson och klippt + redigerad av Per Arne Edvardsson. Rökstenenvideon ingår även i projektet Europaåret för Kulturarv. #EuropeForCulture

OM TALKING TO TREES
Den 20maj släpps videon till låten ”Talking to Trees” på nätet. Denna kväll får ni även möjligheten att gå på premiär för videon på storbildsskärm. Bilderna och musiken beskriver en inre kamp hos människan i förhållande till det inre djuret, om att återta sin kraft och vara sin kraft.

”Nadja Itäsaaris musik är en sällan hörd kombination av både folk, pop, blues och Jojklika melodier. Bosatt i Göteborg med finska rötter, rör hon sig i gränslandet mellan skog och betong, vilket märks i hennes nysläppta drömska singel Talking to Trees

– POP MANI(Saskia Rubensson)

Musiken har spelats in av den välrenommerade producenten Pedro Ferreira på Spinroad Studios(The Darkness, Meatlof m fl) och videon har filmats och producerats i Nadja Itäsaaris och figurerande dansaren i videon, Moa Westerlunds Regi. Videon är filmad och editerad av Rakan Aksoy på ”The Pixel Factory” i Mars 2018.

Förutom visning av musikvideos blir det poesi och musik av Poesiwerkens medlemmar med vänner:

Nadja Itäsaari
Elsa & the Unicorns
Louise & Henke
Axin Welat

Det finns även öppen scen-platser för den som har något att framföra på ett löst historiskt tema eller på något sätt relaterar till vårt kulturarv.

Gratis inträde, men lägg gärna en slant eller swisha hatten.

Arrangör: Poesiwerken i samarbete med Europaåret för Kulturarv och Folkuniversitetet

Facebook-event