"Ensam på sin kammare"

05 december 2022, kl: 19:30

Arr: Barnteaterakademin

 

– Ett kvällssamtal om dramatiskt skrivande

 

Vad behöver en skicklig dramatiker kunna? Vad betyder egentligen att en text är dramatisk? Hur mår Aristoteles poetik idag? Har vi någon användning för dramaturgiska mallar och genre-recept à ”såhär bygger du en romcom”? Och hur ensamt är det på kammaren?

Barnteaterakademin bjuder in till ett samtal mellan fyra dramatiker om att skriva dramatik. Det handlar om vad vi faktiskt gör när vi konstruerar pjäser och varför vi gör just så. Om vad det betyder att en text ”fungerar” på scenen. Om intuition och hantverksmässighet, vändpunkt, mittpunkt och katharsis, och vad vi drömmer om att få skriva.

 

MEDVERKANDE:
Kristian Hallberg, dramatiker och konstnärlig ledare för Månteatern i Lund. Nu aktuell med Katarina Frostensons K på Folkteatern i Göteborg samt Lilla dödsdansen på Unga Dramaten.

Dimen Abdulla, dramatiker, dramaturg och konstnär baserad i Stockholm. Aktuell med pjäsen Mommy issues på Stockholms Stadsteater och i pågående skrivprocess med texter för Amfi och Regionteater Väst.

Lucia Cajchanova, dramatiker och dramaturg, det här spelåret aktuell med pjäser på Teater Halland, Göteborgs Stadsteater och Arthem. Hon har även varit verksam som pedagog vid bland annat Stockholms Konstnärliga Högskola

Moderator är Manda Stenström, dramatiker och dramaturg på Regionteater Väst. Skriver just nu en pjäs för Ung Scen Norr samtidigt som hennes och Olof Runstens föreställning Jämtkluringar turnerar i Jämtland och Härjedalen.

MER INFO & ANMÄLAN: Inget inträde men föranmälan gäller för att säkra en plats. Maila din anmälan till info@barnteaterakademin.se senast 1 december.

OM ARRANGÖREN:
Barnteaterakademin verkar på uppdrag av Göteborgs Stad och arbetar för att öka utbud och kvalitet på barndramatik samt för att vitalisera och stimulera debatt och diskussioner inom barnkulturområdet. Sedan 2008 är Angereds Teater huvudman.

 


Arrangeras i samarbete med Göteborgs Litteraturhus