Extrainsatt förlagsmåndag. Besök av Sonali Misra.

24 oktober 2022, kl: 08:30

Arr: Föreningen Lagerhuset och Förvaltningen för kulturutveckling

Postcolonial structures within global publishing

Föreningen Lagerhuset och Förvaltningen för kulturutveckling bjuder in till frukost måndagen den 24 oktober. Kaffe/ te & smörgås från kl 8.30. Samtalet med Sonali börjar runt 8.45 och avslutats kl 9.30. Samtalet sker på engelska.

Lagstiftnings- och rättighetsmässigt gäller fortfarande ”Commonwealth Rights” vid publicering av böcker. Ett system som ger brittiska förlag rätten att sälja och distribuerar sin böcker i Indien, medan motsvarande rättigheter inte gäller för indiska förlag i Storbritannien. Hur påverkar denna koloniala kvarleva den indiska litteraturen och de indiska förlagen?

Sonali Misra författare och doktorand i förlagskunskap. Ursprungligen från Delhi, men nu verksam vid universitetet i Edinburgh. Under oktober månad är hon residensförfattare på Världslitteraturhuset och Göteborgs stadsbibliotek som en del i programmet AIR Litteratur Västra Götaland.

Mer om Sonali:
https://www.stir.ac.uk/people/1482485 [stir.ac.uk]
https://www.sonalimisra.com/about [sonalimisra.com]

Mer om AIR Litteratur:
https://www.vgregion.se/f/kulturutveckling/kultur-och-konstarter/litteratur-och-lasframjande/air-litteratur/air-litteratur–vistelsestipendiater-och-vardar-2021/ [vgregion.se]

Föreningen Lagerhuset:
http://foreningenlagerhuset.se [foreningenlagerhuset.se]

Frågor, kontakt:
Olav Fumarola Unsgaard, olav@www.goteborgslitteraturhus.se
Martina Jeansson, martina.jeansson@natverkstan.net