Festival illegal!

08 september 2018

Arr: Ingen människa är illegal

– En kulturfestival för en värld utan gränser

För fjärde året i rad arrangerar nätverket Ingen människa är illegal Festival illegal – en kulturfestival för en värld utan gränser. Lördagen den 8 september från kl 17.30.

Årets festival äger rum samma helg som valet. Det är förstås ingen slump. Årets valrörelse har redan utvecklats till en slags tävling i ”hårda tag”, bestraffningar av papperslösa och skärpta gränskontroller. Det här är en tävling som leder rakt mot avgrunden och som går emot allt det som Ingen människa är illegal står för.

Därför är temat för årets festival ”Motstånd”.
Därför arrangerar vi festivalen samma helg som valet.
Därför vill vi, med kulturen som vapen, visa att ett annat politiskt samtal och en annan värld är möjlig.

Info om programpunkterna:

FÖRFATTARSAMTAL MED JOAKIM MEDIN

Joakim Medin är frilansjournalist författare och föreläsare. Hans senaste reportagebok heter ”Orbánistan – Rädsla och avsky i det illiberala Ungern” och handlar om utvecklingen i Ungern sedan 2015, där regeringen utnyttjat flyktingkrisen för att stärka sin auktoritära och högerradikala politik.

Nu gästar han Festival Illegal på Göteborgs Litteraturhus och berättar om boken och om vilka skillnader och likheter han ser med utvecklingen i Sverige.

Välkomna på ett spännande och skrämmande aktuellt författarsamtal.

POETRY SLAM!

Festival illegal bjuder in poeter som tror på en värld utan gränser. Vill du delta? Skicka ett mail till festivalillegal@gmail.com

Varmt välkomna!

TIDER:
17.30 Vi öppnar dörrarna
18.00-19.00 Föreläsning Joakim Medin
19.00-20.00 Poetry Slam
20.30 Vi säger hejdå och stänger lokalen