Fönsterpoesi live från Lagerhuset – 21 maj

21 maj 2021, kl: 12:30
Sänds via: Facebook Live


Arr: Författarcentrum Väst, Göteborgs bibliotek och kulturhus, Frilagret & Göteborgs Litteraturhus

Fönsterpoesin är tillbaka!
Poeterna Sara Garib och Kennet Klemets kommer tillsammans med musikern Mikael Johanson att framträda från ett fönster på Lagerhuset, fredagen den 21 maj. Arrangemanget, som är det första av tre i nu i vår är en fortsättning på Fönsterpoesi Live som arrangerades i oktober 2020.

Tid: kl 12.30, fredag 21 maj
Plats: Fönsterpoesin streamas direkt här i Facebookeventet. Sändningen går även att se och lyssna till i efterhand.
I den mån restriktionerna tillåter är publik välkommen på plats utanför Lagerhuset, Heurlins plats Göteborg.
Fönsterpoesin återkommer även 28 maj och på Göteborgs 400-årsdag 4 juni.

Varmt välkomna!

Om de medverkande:
Sara Garib publicerade sin första diktsamling Bakom Höghus 2020. Hon hade innan dess vunnit deltävlingen i Ortens bästa Poet 2018 i Göteborg, och kom på tredje plats i riksfinalen i Stockholm. Hon vann också Göteborgspostens skrivartävling 2019.

Kennet Klemets debuterade 1997 och är aktuell med sin tionde diktbok, Det tunna skiktet mellan det ändliga och det oändliga, den avslutande delen i en löst sammanhängande trilogi som också består av All denna öppenhet som kommer (2011) och På dess naturliga plats (2018). Han är även verksam som översättare av fransk litteratur.

Mikael Johanson är musiker och musiklärare. Altfiol är hans huvudinstrument, men han spelar gärna också på andra stråkinstrument och även elbas och handslagverk. Hans musikvärld omfattar: Traditionell folkmusik från olika länder i nya arr, klassiskt, jazz …. Improvisation har alltid varit ett naturligt uttrycksmedel.

Idén till Fönsterpoesi är sprungen ur samarbetet kring Göteborgs Stads ansökan om att bli en del av Unescos nätverk av litteraturstäder. Poeterna får, tillsammans med de musiker som deltar, stå som symboler för Göteborgs litterära samverkan och scenverksamhet.
Fönsterpoesi är ett samarbete mellan Författarcentrum Väst, Göteborgs Litteraturhus, Kulturstrategiska enheten på Kulturförvaltningen, Göteborgs bibliotek och kulturhus, ABF, Folkets hus samt Näringslivsgruppen och Göteborgs 400-årsjubileum på Göteborg & Co.