Fönsterpoesi live från Lagerhuset

28 maj 2021, kl: 12:30
Sänds via: Facebook Live


Arr: FÖRFATTARCENTRUM VÄST, GÖTEBORGS BIBLIOTEK OCH KULTURHUS, FRILAGRET & GÖTEBORGS LITTERATURHUS

Vårens andra fönsterpoesitillfälle bjuder på poeterna Sayam Shortip och Olivia Bergdahl. Det blir också musik av Carita Jonsson.
Arrangemanget är nummer två av tre.

Tid: kl 12.30, fredag 28 maj
Plats: Fönsterpoesin streamas direkt här i Facebookeventet. Sändningen går även att se och lyssna till i efterhand.

På Göteborgs 400-årsdag 4 juni sprider sig poesin ut i hela staden.

Varmt välkomna!

SAYAM CHORTIP är poet och har även drivit poesipodden Poesijakten. Han skriver och är inläsare för tidskriften iMAGO kulturtidskrift. Hans senaste litterära verk heter Fragment och är en poesiEP gjord tillsammans med ljudkonstnären Niels Gordon på Numbers Recordings och finns på Spotify.

OLIVIA BERGDAHL är en välmeriterad författare, främst känd som scenpoet. Hon blev svensk mästare i Poetry Slam som 17 åring, och sedan världsfyra året därpå. Hon har förutom ett ivrigt turnerande hunnit ge ut två diktsamlingar och en roman och även gjort skivan Eldorado tillsammans med stråkkvartetten Olivias Poesiorkester. Hennes senast publicerade verk är sonettkransen Barnet.

CARITA JONSSON, frilansande musiker mm sedan många år. Spelar dragspel, piano såg och medeltida fransk säckpipa. Precis innan pandemin slog till medverkade hon i ”Diktuppspel” på Hagateatern. I december månad spelade hon dragspel från sin balkong i Vegastan. Den numer riksbekanta Dragspelshjälpen.

Konferencier: LOUISE HALVARDSSON

Idén till Fönsterpoesi är sprungen ur samarbetet kring Göteborgs Stads ansökan om att bli en del av Unescos nätverk av litteraturstäder. Poeterna får, tillsammans med de musiker som deltar, stå som symboler för Göteborgs litterära samverkan och scenverksamhet.

Fönsterpoesi är ett samarbete mellan Författarcentrum Väst, Göteborgs Litteraturhus, Kulturstrategiska enheten på Kulturförvaltningen, Göteborgs bibliotek och kulturhus, ABF, Folkets hus samt Näringslivsgruppen och Göteborgs 400-årsjubileum på Göteborg & Co.