Författarsamtal och skrivarhäng

27 september 2019

Arr: Hedvig van Berlekom och Sanna Mac Donald (medlemmar i Författarcentrum Väst)

Välkomna till författarsamtal med Hedvig van Berlekom och Sanna Mac Donald, med efterföljande häng för alla som gillar litteratur, läsning och/eller skrivande.

Sanna Mac Donald och Hedvig van Berlekom kommer att prata om debutromanerna Stigarna (Idus förlag 2018) och Om allt vore annorlunda (MiMa förlag 2019), om skrivprocesser, skrivandets betydelse och att debutera. De kommer också att dela med sig av skrivtips. Efteråt blir det en göteborgsvariant av succén #skrivhängstockholm (kolla instagram!). Stanna gärna kvar och träffa andra som delar samma intresse.

18.00 Insläpp
18.15 Författarsamtal
19.00 Skrivhäng Göteborg (För dig som är intresserad av läsning, litteratur och/eller skriver själv)

Hinner du inte komma till 18 så går det toppen att droppa in senare!

Om oss:

Sanna Mac Donald är författare, högstadielärare samt föreläser ofta för skolpersonal om normkritisk pedagogik och hbtq-frågor. I hennes skönlitterära debutroman Om allt vore annorlunda (MiMa förlag 2019) får vi följa Rune, Anna och Douglas som lever i olika tider och på olika platser men som alla har historier som förenar dem mer än på ett sätt. Det är en roman om hur människor förväntas leva sina liv och om vem det är okej att älska, en roman om rädslor, skam och svek – men också om mod och passionerad kärlek. Uppföljaren till Om allt vore annorlunda kommer 2020.

Hedvig van Berlekom är författare samt informatör och projektledare på Författarcentrum Väst. Hon debuterade 2018 med barnboken Mammornas bebisresa, 2019/20 kommer uppföljaren ”Pappornas bebisresa” . Romandebuten Stigarna (Idus Förlag 2018) har hon skrivit tillsammans med Ann Beskow. Det är en berättelse om moderskap, barnlängtan, roller, identitet och förhoppningar. Författarna hoppas att “Stigarna” ska väcka frågor om vår samtid och de fast rotade normer som finns kring parrelationer och familj