Slumpens barn. Amat Levin i samtal med Karen Austin

19 september 2020

Arr: Göteborgs Litteraturhus C/O Angereds bokmässa

Släpps via Angereds bokmässas hemsida 19 september

—En dag gjorde jag en lista över alla svenskgambier jag känner till. Det tog bara några minuter att komma upp i ett hundratal. Jag bestämde mig för att ta reda på mer om det där som alltid varit diffust i mitt liv, relationen mellan Sverige och Gambia. Om dem som är en del av den. Och oss som är en produkt av den.

Slumpens barn är en bok om en dynamisk diaspora. Men också en personlig berättelse om viljan att reparera familjeband och vad det innebär att föra ett arv vidare.

Amat Levin har bakgrund som journalist och är uppvuxen i Farsta i södra Stockholm. Han gör podden The Power Meeting Podcast och driver Instagramkontot @svarthistoria. Slumpens barn är hans första bok.

Karen Austin arbetar som processledare på myndigheten Delegationen mot segregation. Hon har alltid engagerat sig ideellt och professionellt med frågor som rör mänskliga rättigheter och i huvudsak förebyggande mot mäns våld, hedersrelaterat våld, maskulinitetsnormer, ungdomspolitik, för jämställdhet och mot rasism. Skriver ofta om böcker i tidningen Feministiskt perspektiv.

Du kan se filmen här.

Foto av Amat Levin: Senay Berhe