Göteborgs Romanfestival: 15 oktober

15 oktober 2020

Arr: Skrift

19.00 -19.45 Romanåret som varit

Trender, tendenser och triumfer.

Ingrid Elam och Victoria Greve diskuterar romanåret som gått med Mattias Hagberg. Vad har utmärkt sig? Vilka är de personliga favoriterna? Vilka litterära strömningar går att se i bokfloden?Ingrid Elam är kritiker och flitig romanläsare, Victoria Greve litteraturredaktör på GP och Mattias Hagberg är förutom en av romanfestivalens arrangörer också författare samt kritiker på GP.

 

20.00 – 20.45 Bläck är tjockare än vatten

Författarna Cilla Naumann och Augustin Erba har båda skildrat familjens ljus och mörker i flera uppmärksammade romaner. I ”Den oändliga familjen” berättar till exempel Cilla Naumann om en familj i djupaste kris, och i ”Blodsbunden” närmar sig Augustin Erba frågor om arv och miljö med stor närvaro och svart humor. Möt dem båda i ett samtal om familjen och litteraturen under ledning av Mattias Hagberg.

Det här arrangemanget är en del av Göteborgs Romanfestival. Hela kvällen kommer att sändas på Facebook i realtid och med en begränsad publik i lokalen. Länk till sändningen läggs upp ca 10 min före start.

Gäster är välkomna! Eftersom antalet platser är begränsat är föranmälan obligatorisk. Anmäl via mejl till Engberg.martin@gmail.com Det finns 20 platser och först till kvarn gäller.

Göteborgs romanfestival genomförs i samarbete med Göteborgs Litteraturhus och Folkuniversitetet Göteborg, och med stöd av Göteborgs Stad, Svenska Akademien och Statens kulturråd. Vi tar inget inträde, men uppskattar donationer för uteblivna biljettintäkter på grund av Corona (förslagsvis 90:-/person). Swisha till 123 116 97 54

Observera att romanfestivalen pågår under fyra kvällar. 14 oktober, 15 oktober, 20 oktober, 21 oktober. Samtliga kvällar börjar en sändning kl 19.00. Om du besöker oss på plats, vänligen kom senast 18.45. Observera att de flesta kvällar innehåller flera samtal.

Göteborgs romanfestival genomförs i samarbete med Göteborgs Litteraturhus och Folkuniversitetet Göteborg, och med stöd av Göteborgs Stad, Svenska Akademien och Statens kulturråd. Livesändningen görs med stöd av Nätverkstan och streamingproducent Leif Eriksson.
Varm välkomna!

Foto Cilla Naumann: Charlie Drevstam
Foto Augustin Erba: Sara Mac Key