Göteborgs romanfestival 20 oktober: Ofamiljära familjer

20 oktober 2020

Arr: Skrift

I Testamente – som vann Sveriges Radios romanpris 2020 – skriver Nina Wähä om en dysfunktionell familj med en syskonskara i flockens storlek. Medan Malin Lindroth i sin essä Nuckan försöker återuppfinna och återupprätta ett nedsättande epitet. Och i sin nya roman Rolf fortsätter utforska temat ensamhet.

Hur gör man för att sätta ord på vad det innebär att tillhöra eller inte tillhöra den särskilda gemenskap som kallas familj? Möt Nina Wähä och Malin Lindroth i samtal om deras uppmärksammade böcker. Moderator Martin Engberg

Det här arrangemanget är en del av Göteborgs Romanfestival. Hela kvällen kommer att sändas på Facebook i realtid och med en begränsad publik i lokalen. Länk till sändningen läggs upp ca 10 min före start.

Gäster är välkomna! Eftersom antalet platser är begränsat är föranmälan obligatorisk. Anmäl via mejl till Engberg.martin@gmail.com Det finns 20 platser och först till kvarn gäller.

Göteborgs romanfestival genomförs i samarbete med Göteborgs Litteraturhus och Folkuniversitetet Göteborg, och med stöd av Göteborgs Stad, Svenska Akademien och Statens kulturråd. Vi tar inget inträde, men uppskattar donationer för uteblivna biljettintäkter på grund av Corona (förslagsvis 90:-/person). Swisha till 123 116 97 54

Observera att romanfestivalen pågår under fyra kvällar. 14 oktober, 15 oktober, 20 oktober, 21 oktober. Samtliga kvällar börjar en sändning kl 19.00. Om du besöker oss på plats, vänligen kom senast 18.45. Observera att de flesta kvällar innehåller flera samtal.

Göteborgs romanfestival genomförs i samarbete med Göteborgs Litteraturhus och Folkuniversitetet Göteborg, och med stöd av Göteborgs Stad, Svenska Akademien och Statens kulturråd. Livesändningen görs med stöd av Nätverkstan och streamingproducent Leif Eriksson.
Varm välkomna!

Foto Malin Lindroth: Ines Sebalj
Foto Nina Wähä: Kajsa Göransson