Haren slår en kullerbytta. Bokrelease och samtal.

11 februari 2020

Arr: Korpen förlag och Göteborgs Litteraturhus

Haren slår en kullerbytta är en bok som utspelar sig från början av nittonhundratalet framtill idag. Tre kvinnor och en man. Tre generationer. Rötter, frihet, framtidstro, feminism, jämlikhet och ensamhet. Händelserna pågår i tre parallella tider men alla präglade av den omdiskuterade metaforen folkhemmet och en politisk idé; den svenska modellen. Men varför dyker en hare upp i boken ibland, gör en kullerbytta, och då händer det saker som utmanar tryggheten i det rationella? In i bokens realism smyger sig det bisarra och surrealistiska.

 

Tisdag 11 februari kl 18:00 (samtalet börjar ca 18:30)
Samtalsledare: Marit Kapla

Fri entré. Dryck och tilltugg serveras efter samtalet.
Varmt välkomna!

 

Medverkande:
Emőke Andersson Lipcsey, född i Budapest, bosatt i Göteborg. Hon började sin litterära bana som avantgarde-poet med lyriska texter och visuell-poetiska verk. Numera skriver hon framförallt romaner, översätter skönlitteratur mellan ungerska och svenska och publicerar artiklar om samhällsfrågor och kultur med svensk och ungersk anknytning.

Marit Kapla, född i Osebol i Värmland är kulturjournalist och författare. 2019 fick hon Augustpriset i den skönlitterära klassen för sin debutbok Osebol.