Jag har tänkt mycket på oss och våra utmattade kroppar

10 oktober 2021, kl: 15:15

Arr: Textival

Föreningen Arbetarskrivares Hanna Wikman och Carola Ankarborg möts i ett samtal kring kroppsarbete, klass och arbetarlitteratur med utgångspunkt i antologierna ”Världen vi lämnar” och ”Jag har tänkt mycket på oss och våra utmattade kroppar”. Carola Ankarborg läser även ur sin text i antologin “Jag har tänkt mycket på oss och våra utmattade kroppar”.
Kroppen står i centrum här, kroppen som i arbete och utmattning, kroppen som i känsla och styrka, kroppen som bär vittnesbörd om den stora samhällshierarkin. Hur den mår, hur den går, hur den betraktas, hur den tas emot när den går sönder och när den utnyttjas.

Boka din biljett här:
https://billetto.se/…/lasning-och-samtal-jag-har-tankt…

Textival Litteraturfestival 2021 ”Var i helvete är mina pengar?” undersöker litteraturens relation till, och samtida gestaltningar av, arbete i vid bemärkelse. Programmet består utav fyra dagar fyllda med samtal, läsningar, föreläsning, konst och musik med författare, poeter, kulturskribenter, konstnärer och artister från Sverige, Norge, Danmark och Tyskland.

Självklart följer och respekterar vi restriktionerna kring COVID-19. För att Textival Litteraturfestival skall vara den fantastiska (och säkra) plats som alltid, behöver du i år föranmäla dig via biletto för att säkra din plats till vårt program. Varje programpunkt har 25 bokningsbara platser. Vi uppmanar också alla till att stanna hemma vid minsta symtom.

Läs hela programmet för Textival Litteraturfestival 2021 här: https://www.textival.org/program-1

Textival Litteraturfestival 2021 är ett arrangemang av Textival med stöd av Kulturrådet, Göteborgs stad, Västra Götalandsregionen, ABF, Svenska Akademien, Fondet for Dansk-Svensk Samarbejde och Goethe-Institut Schweden mfl.