Klubb Söndag: Hem

03 april 2016

Arr: Göteborgs Litteraturhus

Den franska författaren och teoretikern Hélène Cixous menar att hennes skrivande har sitt ursprung i en känsla av att vara annorlunda, ett tilstånd av främlingskap eller icke-tillhörighet. Hon säger att språket är hennes hemland och att det är så för alla författare.

I helgen är Klubb Söndag vigt åt att avrunda litteraturfestivalen Textival. Årets festivaltema är “hem” och Klubb Söndag har bjudit in några utvalda av festivalens arrangörer och medverkande för att för att fortsätta samtalet kring “hem” som litterärt begrepp. Se Textivals program HÄR.

Grundar sig lusten till litteratur och skrivande alltid i ett i främlingsskap?

På vilket sätt kan litteraturen bjuda ett hem för läsaren?

Vilken roll har fysiska/digitala litterära mötesplatser i skapandet av kollektiv tillhörighet?

Kl 16 – 19

 

Som vanligt är Klubb Söndag GRATIS
Fika & vin till självkostnadspris.
Veganska, glutenfria & alkoholfria alternativ.

Välkommen!

Se även Klubb Söndags Facebooksida


KLUBB SÖNDAG är en ny scen, ett litteraturkafé på Göteborgs Litteraturhus. Vi från Klubb Söndag vill ge rum åt nya röster på den göteborgska litteraturscenen. Därför startar vi ett litteraturkafé varje söndag eftermiddag.

Med fokus på blandade uttryck och en hög ambitionsnivå vill vi med Klubb Söndag vara med och skapa en scen och ett sammanhang för etablerade och icke-etablerade litterära utövare och arrangörer. Här har du möjlighet att få testa, utmana och utforma litteraturens sceniska möjligheter på stadens nya, centrala rum för litteratur.