Klubb Söndag: Eko

10 april 2016

Arr: Göteborgs Litteraturhus

Nu börjar våren komma igång på allvar! Klubb Söndag vill fira det genom att bjuda in till ett tillfälle om litteraturens relation till naturen.

Ekokritiken är en stickling inom modern litteraturvetenskap, och kan vara krånglig att definiera. Till vår hjälp har vi Camilla Brudin Borg, Fil. Dr i litteraturvetenskap vid Göteborgs universitet, som ger en introduktion till ämnet, svarar på frågor och ger tips om vidare läsning!

 

Ekokritik for dummies:

  • Ekopoesi och Ekokritik är två relativt nya grenar på litteraturträdet.
  • Ekokritiker analyserar naturens roll i litteraturen och människornas relation till den.

 

Nature Poetry:
Lars Schmidt feat. jorge alcaide

// This lecture/performance will be held in English //

Lars Schmidt är en tysk poet, peformancekonstnär och aktivist. I en hybrid mellan föreläsning och perfomance kommer han att introducera och gestalta sin tolkning av särskilt de senare års brittiska våg av Nature Writing med utgångspunkt i bland andra Aldo Leopold, Edward Abbey, Gary Snyder och Robert Macfarlane. Lästips (eng.)

 

Sticklingsbyte

Vid samma tillfälle kommer vi också ordna med ett sticklingsbyte – ta med skott från dina favoritplantor och gå hem med nya framtida favoriter. Reglerna är enkla, ger du en stickling får du en stickling. Så börja gärna rota era sticklingar redan nu!


Som vanligt är Klubb Söndag GRATIS
Fika & vin för billig slant
Veganska, glutenfria & alkoholfria alternativ

Välkommen!

Se även Klubb Söndags Facebooksida


KLUBB SÖNDAG är en ny scen, ett litteraturkafé på Göteborgs Litteraturhus. Vi från Klubb Söndag vill ge rum åt nya röster på den göteborgska litteraturscenen. Därför startar vi ett litteraturkafé varje söndag eftermiddag.

Med fokus på blandade uttryck och en hög ambitionsnivå vill vi med Klubb Söndag vara med och skapa en scen och ett sammanhang för etablerade och icke-etablerade litterära utövare och arrangörer. Här har du möjlighet att få testa, utmana och utforma litteraturens sceniska möjligheter på stadens nya, centrala rum för litteratur.