Klubb Söndag med Skurups skrivarlinje

22 maj 2016

Arr: Göteborgs Litteraturhus

Göteborgs Litteraturhus med vänner bjuder in till litteraturkafé Klubb Söndag kl 15.00, en scen och ett sammanhang för etablerade och icke-etablerade litterära utövare och arrangörer.

Denna gång är vi glada över att få vara värdar för Skurups skrivarlinje som läser texter ur den nyutkomna antologin Den här boken var en gång ett träd som jag gömde mig bakom när jag spionerade på dig som introducerar 20 nya röster inom det skönlitterära fältet. Här samlas nyskriven prosa, lyrik och dramatik. Antologin kommer att finnas till försäljning för 60 kronor.

Skurups folkhögskolas skrivarlinje har sedan starten 1985 intagit en framskjuten plats bland Sveriges författarutbildningar. Bland tidigare elever syns flera av dagens etablerade författare, såsom Susanna Alakoski, Negar Naseh, Hanna Nordenhök, Anna Jörgensdotter, Ida Börjel och Andrzej Tichý. ”Den här boken var en gång ett träd som jag gömde mig bakom när jag spionerade på dig” blir antologins 31:a upplaga.
Fri entre.

Välkommen!

Se även Klubb Söndags Facebooksida


KLUBB SÖNDAG är en ny scen, ett litteraturkafé på Göteborgs Litteraturhus. Vi från Klubb Söndag vill ge rum åt nya röster på den göteborgska litteraturscenen. Därför startar vi ett litteraturkafé varje söndag eftermiddag.

Med fokus på blandade uttryck och en hög ambitionsnivå vill vi med Klubb Söndag vara med och skapa en scen och ett sammanhang för etablerade och icke-etablerade litterära utövare och arrangörer. Här har du möjlighet att få testa, utmana och utforma litteraturens sceniska möjligheter på stadens nya, centrala rum för litteratur.