Klubb Söndag: Text som fysisk form

24 januari 2016

Arr: Göteborgs Litteraturhus

Kom och häng och lyssna på när Magnus och Maria från Echo Space Studio pratar kring temat Text som fysisk form. Det kommer finnas nått litet att äta och att dricka till självkostnadspris.

kl. 16.00-17.00

Echo Space Studio

Echo Space Studio är en Göteborgsbaserad destignstudio bestående av Maria Seipel och Magnus Andersson. I sin praktik lyfter de bland annat fram och tittar på hur de konventionella idéerna kring bokdesign kan omförhandlas och hur gränserna kan tänjas.

MAGNUS ANDERSSON närmar sig typografiämnet utifrån musik som skaver och spretar och undersöker hur små störningar och glitchar kan osäkra ett format och lägga till kommunicerande lager som pekar på andra sammanhang, förhållningssätt och identifikationer. Hur kan de kvaliteter som återfinns i den skeva musiken ge oss nya perspektiv på hur vi förstår typografins roll till skillnad från den traditionellt rådande normen om ”god typografi”?

MARIA SEIPEL ämnesfördjupning ligger i bokens fysiska format och hur det påverkar situationen för läsning. Hon undersöker boken som materiellt ting, som bild och som konceptuellt format. Boken är bara ett av de format som socialt och kulturellt utmanas av dagens digitalisering. Maria belyser och gestaltar idén om ett format i flux.
Vad är en bok idag, egentligen?

Klubb Söndag är en ny scen, ett litteraturkafé på Göteborgs Litteraturhus. Vi från Klubb Söndag vill ge rum åt nya röster på den göteborgska litteraturscenen. Därför startar vi ett litteraturkafé varje söndag eftermiddag.

Med fokus på blandade uttryck och en hög ambitionsnivå vill vi med Klubb Söndag vara med och skapa en scen och ett sammanhang för etablerade och icke-etablerade litterära utövare och arrangörer. Här har du möjlighet att få testa, utmana och utforma litteraturens sceniska möjligheter på stadens nya, centrala rum för litteratur.