Klubb Söndag: Marguerite Duras "Att skriva"

31 januari 2016

Arr: Göteborgs Litteraturhus

Även nu på söndag är det så klart litteraturkafét Klubb Söndag på Göteborgs Litteraturhus. Den här gången med ett fokus på Marguerite Duras näst sista bok ”Att Skriva”.
För några år sedan gav Mamedeprojektet ut ”Att Skriva” som en ljudbok, på vinyl med Frida Hyvönen som inläsare.

Vi kommer att lyssna på skivan och samtala om boken och om vad som händer när en text byter medium. Men framför allt ska vi så klart fika och ha trevligt!

Som vanligt kommer det finnas nått litet att äta och dricka till självkostnadspris.

Vi öppnar 16:00 och börjar lyssna 16:30


ATT SKRIVA

Marguerite Duras näst sista bok som gavs ut två år före hennes död. Den innehåller fem texter som på olika sätt förhåller sig till den skrivande och konstnärliga processen. Det självklara huvudnumret är den fyrtio sidor långa titeltexten som blir till ett litterärt testamente där det självbiografiska och det fiktiva sömlöst smälter samman. Här återfinns de teman hon ständigt kom tillbaka till i slutet av sitt liv – barndomen, andra världskriget, de egna böckerna, men framför allt skrivandet, dess förutsättningar och konsekvenser: platsen, ensamheten, alkoholen.


 

KLUBB SÖNDAG är en ny scen, ett litteraturkafé på Göteborgs Litteraturhus. Vi från Klubb Söndag vill ge rum åt nya röster på den göteborgska litteraturscenen. Därför startar vi ett litteraturkafé varje söndag eftermiddag.

Med fokus på blandade uttryck och en hög ambitionsnivå vill vi med Klubb Söndag vara med och skapa en scen och ett sammanhang för etablerade och icke-etablerade litterära utövare och arrangörer. Här har du möjlighet att få testa, utmana och utforma litteraturens sceniska möjligheter på stadens nya, centrala rum för litteratur