Kritikersalongen läser: Zigenerska av Katarina Taikon

25 februari 2016

Arr: Göteborgs Litteraturhus

Den 25 februari kl 18.00 är det premiär för Göteborgs Litteraturhus egen Kritikersalong! Först ut i Kritikersalongen är den nyutgivna utgåvan av Katarina Taikons Zigenerska. Gäst är Malin Krutmeijer, kritiker på Aftonbladet och Arazo Arif, Kulturnyheterna i p1 och är med och driver kulturplattformen Kultwatch.

Värd för kritikersalongerna är kritikern, författaren och översättaren Jenny Högström. Till varje programtillfälle bjuder hon in två andra kritiker från dags- eller kvällspress, litterära tidskrifter eller bokbloggar till att delta i ett samtal om en aktuell bok. En bok de båda gästerna läst och recenserat – och kanske gjort lite olika läsningar av. Samtalet pågår i en timme och följs sedan av debatt och vidare samtal med och inom publiken. En sorts live-recension i dialog med publiken där många olika läsningar bryts mot varandra, eller faller varandra i talet.

Alla är varmt välkomna att följa Kritikersalongen. Det går att följa den likt en bokcirkel, eller bara komma på enskilda tillfällen utan att ha läst den aktuella boken. Sitta tyst och lyssna, eller lägga sig i samtalet. Är du redan med i en bokcirkel, varför inte ta hela bokcirkeln? Låta ert samtal fortsätta in i Kritikersalongens, eller låta Kritikersalongens vara utgångspunkt för ert eget.

Dörrarna öppnas 17.30, samtalet startar kl 18.00. Te och kakor finns att köpa till självkostnadspris.

Fri entré

 


Fler aktuella recensioner:

Malin Krutmeijer svarar Göran Sommardal

Göran Sommardal kommenterar Malin Krutmeijers recension av filmen Taikon

Malin Krutmeijer om filmen Taikon

Per Wirténs recension i Expressen

Karin Arbsjös recension i Sydsvenskan

Bella Stenbergs recension i GP

Rasmus Landströms recension i UNT

 Felicia Stenroths recension i Kristianstadsbladet

 


Kritikersalongen genomförs med stöd av Statens Kulturråd och i samarbete med Folkuniversitetet, Inst. för litteratur, idéhistoria och religion på Göteborgs Universitet, Kultur i Väst och bokcirklar.se. TACK!