Kulturellt kaos - 39 röster om kulturen idag

16 maj 2018

Arr: Nätverkstan/Kulturverkstan

Välkomna till Kulturverkstans slutseminarier 14-18 maj!

Kulturverkstans studenter bjuder in till fem dagars öppna seminarier på Litteraturhuset i Göteborg. Med 39 olika röster om kulturen idag skapar vi ett kulturellt kaos med plats för massa frågor och kanske ett fåtal svar.

Våra öppna seminarier syftar till att lyfta en fråga, ett ämne eller ett problem som vi finner intressant utifrån rollen som kulturprojektledare. Alla som vill bjuds in för att lyssna, ta del av och samtala kring frågor om konst och kultur. Vi vänder oss till dig som är intresserad av kulturlivet i stort eller en fråga som någon av studenterna lyfter.

Se onsdagens program nedan!
_______________________________________________________________________

Kulturverkstan är en tvåårig yrkesutbildning i internationell kulturprojektledning. Utbildningen vänder sig till möjliggörare och kulturutövare – musiker, skådespelare, författare, filmare och bildkonstnärer – men också till människor med akademisk eller annan bakgrund som vill förverkliga idéer i praktiska kulturprojekt. Målet med Kulturverkstan är att deltagarna ska gå ut i kulturarbetslivet med initiativförmågan och kunskapen att förverkliga idéer och genomföra projekt som påverkar samhället, våra tankar och världen.


Onsdag 16/5

09.00-09.30 Konsten att skapa konst av verkligheten
Petra Björnsdotter

Om att förvalta den dokumentära berättelsen och göra den angelägen.

09.45–10.15 Mantra för trevnad och överlevnad
Miriam Thorpe

Vad motiverar oss genom arbetslivets fram- och motgångar? Ett magiskt mantra som ni skapar under seminariets gång så klart!

10.30-11.15 Att fira, främja och fördjupa HBTQ+ scenkonst
Katinka Richter & Maja Alasalmi

Vi utgår från nätverket Stolt scenkonst och för ett samtal om vikten av representation, för- och nackdelar med kommersialisering i HBTQ-kampen och kraften i ett nätverk.

12.00-12.30 Vägen till “Give you 5” affärsidé
Moisés Rodriguez

En resa runt intressanta projekt i Costa Rica, på strävan efter att ta reda på olika alternativa arbetsmetoder, processer och erfarenheter.

13.00 – 14.00 Vilket ansvar har kommunalt anställda kulturarbetare?
Anna Henriksson, Michael Jonsson, Johanna Palm

Ett samtal om makt, medborgare och målgrupp + gäster tba!

14.30 – 15.00 Brand Advocacy – Va’ e’ de’?
Katarina “Hatti” Isaksson

Våren 2018 utformade vi ett ambassadörsprogram på Playhouse Teater utifrån teorier kring brand advocacy. Hur gör man? Vad gör man? Och hur gick det?

15.15 – 15.45 Är det möjligt att lägga ner sina kognitiva och kunskapsmässiga vapen?
Patrik Vörén

Om (o)rädsla, (o)säkerhet och (o)sanningar. En föreläsning om dissonans och olika varför och hur i mötet mellan passion, näringsliv och akademi.