Kunskap är sexigt // Kulturverkstans slutseminarier

18 maj 2016

Arr: NÄTVERKSTAN

Under vecka 20 i maj (tis 17 maj-fre 20 maj) kommer Kulturverkstans andraårselever dela med sig av ALL den kunskap vi insupit under våra fyra terminer. Välkommen!

 

ONSDAG 18/5

kl. 9.00 – 16:40


11:20-12:00 NYTÄNKANDE DANSKONST

Med Ida Kjällquist.
Vad är dans och vad kan det vara? Hur kan vi jobba för en mer nytänkande danskonst? Vem får egentligen kalla sig dansare? Vilken roll spelar samhället? Ett samtal med Emilia Wärff om att vara dansare och funktionsvarierad.

Gäst: Emilia Wärff, designer på Kontor Kontur och dansare i Danskompaniet Spinn


13:00-13:40 VAD KOSTAR DET ATT BRINNA?

Med Ia Öberg.
Ett samtal kring hållbart arbetsliv inom kulturbranschen. Vad kostar det egentligen att brinna för något och hur kan en som tex frilansande projektledare, egen företagare eller liten organisation arbeta med sociala arbetsmiljöfrågor för ett långt och hälsosamt arbetsliv?

Gäst: Sally Marshall – leg.psykoterapeut KBT, leg.sjukgymnast samt handledare/lärare. Arbetar på KBT Esperantoplatsen och har bland annat stress- och utmattningsproblematik som fokusområden.


14:00-14:40 KULTUR ENLIGT STORA BARN OCH SMÅ VUXNA

med Klara Sjöblom.

Jag har djupintervjuat barn i åldrarna 6-14 om deras syn på kultur, om vem som får bestämma vilken kultur de ska ta del av och varför kultur är viktigt. I mitt seminarium kommer jag diskutera deras tankar med fyra stycken barnkulturkreatörer för att utforska hur vi kan lyssna på varandra och vilket ansvar en har när en spelar för barn. Vi utlovar dessutom mer än bara snack när fyra musiker och en cirkusartist äntrar scenen…

Medverkande: Anneli De Wahl, Göran Abelli, Hugo Gerdmar & Niklas Larsson från Apolonia Musik & Scenkonst.


15:00-15:40 HÖGSKOLAN FÖR SCEN OCH MUSIK: DÅ, NU SEN

Med Kenneth Hedlund.

Ett samtal om Högskolan för scen och musik med delar ur skolansprogramkommitté.

Gäster: Tobias Egle, Markus Görsch & Nicholaus Sparding

 


16:00-16:40 BREDDAD REKRYTERING INOM KONSTFÄLTET I SVERIGE IDAG.
VARFÖR BLIR DET SÅ SNETT III?

Med Héctor García-Jorquera.

Det står sedan länge klart att allt för få icke svenskar söker sig till de utbildningarna inom de konstnärliga fälten. Problemet leder till en social snedrekrytering som skapar en missvisande representation i ett land med en befolkning med mer än 190 olika nationaliteter. Det påverkar direkt innehållet i konsten men också vilka som tar del av konst och senare vilka som ser möjligheten att utbilda sig inom konstfältet. Det utmanar i grunden vår syn på ett demokratiskt utbildningssystem. Vem har egentligen rätt att utbilda sig inom konst?

Gäst: Angelica Hazidkostas, enhetschef Kultur och konstarter, Kultur i Väst.


Vi ses, alla vet ju att kunskap är the new sexy!

För uppdateringar eller ändringar av programmet samt schemat för fredagens seminarier se Facebooksidan HÄR