Kunskap är sexigt /// Kulturverkstans slutseminarier

19 maj 2016

Arr: Nätverkstan

Under vecka 20 i maj (tis 17 maj-fre 20 maj) kommer Kulturverkstans andraårselever dela med sig av ALL den kunskap vi insupit under våra fyra terminer. Välkommen!

TORSDAG 19/5
kl. 9.00 – 15:45


9:20-10:00 ATT ARRANGERA OCH MARKNADSFÖRA ETT EVENT FÖR “ALLA”

Med Anders Westling.

Med utgångspunkt från min praktik på Göteborgs Kulturkalas pratar jag om några tankar kring att jobba med målgruppen alla. Gäst: Mia Samuelsson – Konstnärlig ledare, Göteborgs kulturkalas.


10:20-11:00 ARRANGÖRENS ÄNDE

Med Jonathan Björk & Asta Bjerde

Seminariet kommer handla om dagens problem kring att vara arrangör, med fokus på musikbranschen.


11:20-12:00 KONST, MEDBORGARPERSPEKTIV & MAKT

Med Nina Fridell.

Ett samtal om konstens roll i samhället idag, vem är konsten till för och vem definierar vad som är konst? Hur kan en jobba med medborgarperspektiv och deltagande? Hur får nya grupper tillträde till konstinstitutionerna, och är dessa villiga att lämna ifrån sig makt/förändras?

Gäster: Benny Cruz, konstnär. (ev tillkommer fler gäster)


13:00-13:40 KONSTSTADEN GÖTEBORG

Med Johanna Ivstedt.

Hur är Göteborg som konststad? Hur kan man som kulturprojektledare arbeta med konst på ett sätt som tar vara på möjligheterna somfinns i Göteborg?

Samtal mellan Daniel Terres projektledare Urban Konst, Karin Lundmark, konstkonsulent Kultur i Väst & Johanna Ivstedt KV14


14:00-14:40 ÖPPENHET, NYFIKENHET OCH ENGAGEMANG – UNGT INFLYTANDE OCH KULTUR

Med Hanna Erlingsson.

Barn är en grupp som saknar formell makt både över sitt eget liv och det samhälleliga sammanhang de lever i. Deras delaktighet villkoras till största del av vuxna trots att rätten till inflytande gäller alla människor, oavsett ålder. Seminariet kommer att diskutera kulturens möjligheter att öka barn och ungas inflytande.

Gäst: Eva Looström (metodutvecklare Ungt inflytande, Angered)


15:00-15:40 UR ASKAN, I ELDEN – OM DESTRUKTIV PROJEKTLEDNING

Med Lars Pritzén.

Är modern projektledarmetodik ett recept för framgång eller kan det också leda till minskad samarbetsvilja och motivation i en redan fungerande verksamhet? Är projektledningsmetodik ett verktyg som bör implementeras under särskild konsensus snarare än som en föreskrivande matris i syfte att uppnå önskat resultat?


Vi ses, alla vet ju att kunskap är the new sexy!

 

För uppdateringar eller ändringar av programmet samt schemat för fredagens seminarier se Facebooksidan HÄR