KV20s öppna slutseminarier 24 maj

24 maj 2022, kl: 09:00

Arr: Kulturverkstan

Den 23-25 maj håller vi i KV20 våra slutseminarier på det mycket breda och spännande temat kulturprojektledning! Seminarierna kommer att hållas i Göteborgs Litteraturhus och berör olika delar av kulturprojektledning, bland annat ämnen som vi valt att fördjupa oss i under utbildningens sista LIA. Så kom och lär, låt dig inspireras och ta del av examensstämningen! Det är en chans som inte kommer åter!

TISDAG 24/5
9.00-9.40 Vem bestämmer över konsten? (Mia Ohlsson)
Ett samtal med Frida Kristensson, handledare på Kulturlabbet, om skapandeprocessen kring en poesisamling och en popskiva. Om makt, delaktighet och inflytande i konsten och kulturlivet.

9.50-10.30 Kulturbranschens digitala omställning (Julia Fredestad & Alva Pettersson)
Ett seminarium om kulturbranschens digitala omställning de senaste två åren. Vad lämnar vi bakom oss och vad tar vi med oss in i framtiden? Seminariet gästas av Olav Fumarola Unsgaard.

10.40-11.20 Urban konst och kulturella uttryck från gatorna med fokus på skateboard (Margarita Iribarren)
Hur kan vi som är kulturarbetare stötta skateboard och kulturella urbana uttryck?

13.50-14.30 Vad är Gävleborg för plats på jorden? (Peter Hjelm)
Vad krävs för att göra en relevant omvärldsbevakning? Vilka hinder och vilseledande spår kan dyka upp. Ett seminarium om mina erfarenheter att söka efter ett svar på en komplex frågeställning.

14.40-15.20 KuBo och Göteborgs fria kulturaktörer (Andreas & Alexander)
Hur har Göteborgs stad bokningssystem KuBo påverkat Göteborgs fria kulturliv? I detta samtal kommer vi att diskutera hur KuBo tagit över Göteborgs kulturutbud för skolorna och vad det betyder för Göteborgs fria kulturaktörer. Med Samuel Ek (Masthuggsteatern)och Vanessa Labanino (Possibilitas).

15.30-16.10 Scenkonst i en orolig tid (Julia Njord & Cecilia)
Vad har pandemin och en orolig omvärld gett för effekter för scenkonstarbetare och scenkonsten? Ett samtal om publikantal, extrajobb och att finna sig i en ovisst tillstånd.

16.40-17.20 Det goda kulturprojektet (Sara Ekelund)
Video och eftersamtal som handlar om hur en kan orientera sig och fatta beslut som projektledare när en är ute efter att göra gott eller förändra något i samhället genom ett kulturprojekt. Medverkande i samtal med mig: Linda Brelin, Kulturprojektledare och Sara Andersson, Forskare och lektor i sociologi och socialpsykologi.