Lansering av Litteraturkartan

28 januari 2021

Arr: Kulturutveckling VGR & Litteraturbanken

Tid: 13.00-14.00. Sändningen sker via Kulturutveckling VGRs Facebook-sida.

 

Den 28 januari lanseras Litteraturkartan.se, en digital karta för att utforska litteratur i Bohuslän, Dalsland och Västergötland. Här kan du bland annat följa Linné på hans resa genom det västsvenska landskapet.

Medverkar gör Paulina Helgeson och Dick Claésson från litteraturbanken samt Eva Fred från Förvaltningen för kulturutveckling. Livesändningen kommer att varva samtal från scen med förinspelade intervjuer med artikelförfattarna (För Bohuslän och Västergötland) Gunnar D Hansson och Erik Andersson, (för Dalsland) Lilian Perme.

– Det är en blandning av stort och smått, av känt och okänt i litteraturen. Man kommer att kunna hitta både Selma Lagerlöf och Harry Martinson, men också mer oväntade saker, som förhoppningsvis öppnar nya perspektiv, säger Dick Claésson, huvudredaktör på Litteraturbanken.

Litteraturkartan har tagits fram av Litteraturbanken.se, med finansiellt stöd av Västra Götalandsregionen och i samarbete med Språkbanken vid Göteborgs universitet. Även Förvaltningen för Kulturutveckling har varit delaktig i projektet.

Materialet utgår från Litteraturbankens samlingar, men kartan innehåller också författare och texter som inte finns representerade där.

Facebookevenmanget hittar man här.

Kartan hittar man här.