Lesbisk frukost: frågestund med Saga Becker

30 januari 2017

Arr: Lesbisk frukost

Välkommen på filmfrukost och frågestund med Saga Becker!

 

Två filmer kommer visas på Draken med start 08.00: Saga Beckers regidebut Fuckgirls och A date for mad Mary, som är irländsk feelgood. Mer om filmerna längre ner!

Efter filmvisningen bjuder vi in till ett samtal med Saga Becker. Ställ dina egna frågor om filmen eller bara lyssna när hon svarar på andras frågor. Samtalet kommer att vara i ungefär en timme.

Biljetter, pris, tider
Från den 14 januari går det att köpa biljett på festivalens hemsida, förköp rekommenderas: www.goteborgfilmfestival.se Biljetter säljs också i festivalens biljettkassor. Ett festivalpass kostar 50 kronor, och sedan kostar själva frukostvisningen 100 kronor (då ingår frukost till alla!), alltså sammanlagt kostar det 150 kronor.

 

Måndag 30/1
7.00 Frukost serveras på Kafé Frilagret, Lagerhuset.
8.00 Filmerna börjar på Draken.
9.45 När filmerna är slut och alla som vill ta del av frågestunden med Saga Becker förflyttar sig till Göteborgs Litteraturhus, Lagerhuset.

 

Frukosten äger rum på intilliggande kafé Frilagret och är helt vegansk. Om du har allergier, kontaka: info@giff.se Frukosten måste ätas före filmvisningen så tänk på att komma i tid för att äta. Är du själv och vill ha en frukostkompis? Maila goteborg@lesbiskmakt.nu.

Om filmerna:


Fuckgirls
Tre kvinnor diskuterar sina erfarenheter av förtryck, självförakt och att själva kunna diktera sina livsvillkor. Saga Becker (Nånting måste gå sönder) regidebuterar med ett Lemonade-inspirerat transmanifest i tre delar, som slår lika hårt som det blöder.


A date for mad Mary
En serie manliga besvikelser och ett bröllop får Mary att hitta sig själv och kärleken i denna charmiga komma-ut-historia med syrliga undertoner av det konservativa Irland. Början på vuxenlivet kan också betyda slutet på barndomsvänskaper. När bästa vännen Charlene vägrar ge Mary en +1 till sitt bröllop, ger sig den impulsiva Mary ut på en högst oromantisk jakt efter en dejt i en djungel av intetsägande män. De misslyckade dejterna får Mary att känna sig ännu mer apart och ensam. Ända tills hon träffar den karismatiska bröllopsfotografen Jess och inser att det kanske inte alls var en man hon letade efter. A Date for Mad Mary är en bitterljuv kärlekshistoria som med lika delar värme som melankoli kritiserar föreställningen om att kvinnors värde ligger i förmågan att attrahera en man.


Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=2uBx_X5OYfw