Mihail Sebastians dagbok - strömmat samtal och läsning

06 oktober 2020

Arr: Judiska salongen

Tid: 18:30–19:30.

Ett fåtal publikplatser finns. Obligatorisk föranmälan. Sänds via Facebook.

Under tio år, 1935–1944, förde den rumänsk-judiske författaren Mihail Sebastian en dagbok som när den slutligen publicerades i Rumänien 1996 föranledde en livlig debatt om landets antisemitism och roll under andra världskriget. Sebastians dagbok har översatts till en rad europeiska språk och presenterades hösten 2019 i svensk översättning.

Kvällen bjuder på ett samtal mellan förordsförfattaren Henrik Nilsson och översättaren Inger Johansson samt uppläsningar av skådespelaren Adriana Savin.

Evenemanget kommer att sändas på Facebook i realtid och med en begränsad publik i lokalen. Länk till sändningen läggs upp några minuter före start.

Gäster är välkomna. Eftersom antalet platser är begränsat är föranmälan obligatorisk! Anmäl via mejl till info@judiskasalongen.se, det finns 20 platser och först till kvarn gäller.

Se information från Göteborgs Litteraturhus om hur arrangemangen anpassats p.g.a. Covid-19:
https://www.goteborgslitteraturhus.se/nyheter/7059/?fbclid=IwAR1q_kplbB6Y4BXrHRDDW-7GD2ldAEHN0YHIZ2wMhQ1xEyv5m3oJr7G2bpU

Boken finns att tillgå på:
https://forlag.hstrom.se/bok/kultur/255-dagbok-1935-1944-sebastian-mihail.html

Sändningen genomförs med stöd av Nätverkstan och streamingproducent Leif Eriksson.

Sponsorer: Rumänska kulturinstitutet, Göteborgs Stads kulturnämnd, Katz Judiska Kulturfond, Statens kulturråd samt Olle Katz.

Varmt välkomna