NÄRMARE NU- Kom och prata om kärlek!

29 januari 2024, kl: 18:00

Arr: Stollar Bollar

Stollar bollar presenterar: Träffpunkt för film & konst

Välkommen till den andra tillfället i serien Träffpunkt för film och konst. Denna gång med en bokrelease, kärlekspanel och en case study.

BOKRLEASE FÖR NÄRMARE NU
Närmare nu är en kärlekshistoria skildrad genom ett enda möte och en egendomlig brevväxling, och hänger samman med filmen Porträttet, men verken är samtidigt fristående. Romanen handlar, tematiskt, om att älska och avstå, om att mötas mitt i livet, att drabbas av passion, att återses en enda gång och försöka reda ut om kärlek kan överbrygga och överleva tid och rum.

”Makligt går Henry fram till Iris och kysser henne. Det är en kyss som får henne att minnas alla andra kyssar, alla möten hon varit en del av smälter samman när deras tungor möter den andra. Alla kroppars åldrar som pressats in i henne med ömhet och med våld, all åtrå som hon gått till mötes med sin alldeles egna lidelse. Min längtan är ett vilt oväder, giftig som ett blommande blåregn.”

Petra Revenue är på plats och läser och berättar om sin bok.

KÄRLEKSPANEL
Under hösten har Stollar bollars podcast fördjupat sig i kärleksbegreppet. Några av våra gäster tar plats i soffan för ett öppet samtal om relationer och passioner. Deltar gör Petra Hellberg ( sjuksköterska och författare) Malin Wahstedt (Talboksinläsare, konstmodell och författare, mm), Lars Andersson (skådespelare), Emeli Jansson (skådespelerska) och Karin Blixt (regissör och skådespelerska).

Konstnär Lena Selander visar Porträtt.

LIVE-CASE STUDY
Precis som under tidigare träffpunkt bjuder vi in en filmare för att berätta om sin resa
från idé till färdig film. Vem gästen är avslöjas efter julhelgerna..!

 

VÄLKOMNA