OH MOTHER WHERE ART THOU?

18 maj 2018

Arr: Annie Jonnergård, Emma Lager, Hasan Albahri

eller: MAMMA MAMMA VAR ÄR DU?

Välkommen på vårsalong & after work med konstutställning, poesiuppläsning, livemusik och mingel fredagen den 18 maj kl 17-22!

17-22 VERNISSAGE

Utställningen är en hybrid mellan text och akvarell och bottnar i ett nyfiket utforskande av den kvinnligt kodade kroppen och dess håligheter, av flickkroppen som sväller och sjuder men som tidigt får lära sig att hållas samman. Hur hon med tiden kommer att betraktas som ett kärl som går att fylla på och ösa ur. Vad händer med henne när hon rör sig genom livet och får lära sig att hon i första hand är kvinna, i andra hand ett bäcken, först i tredje hand en människa? Har hon rätt att existera i sin egen kraft?

Verken rör sig i gränslandet mellan det ständigt närvarande moderskapet och vetskapen om att hon bär på universum inuti. En gråzon och en evig balansgång där hon på samma gång förväntas vara någons morsa, skrika din mamma jobbar inte här, mikrostyra barnen/männen/samhället så att ingen slår sig och ta på sig ansvaret för varenda trivsamhet. Samtidigt som hon vet om att hon är marken, jorden, hon är myllan, utan henne kan inget växa.

18:00 och 20:00 DIKTUPPLÄSNING & LIVEMUSIK

Under kvällen gästas vi av Hasan Albahri på gitarr och det argentinska stränginstrumentet ronroco. Inspirerad av Gustavo Santaolallas minimalistiska musik improviseras ett melankoliskt ljudlandskap fram. Ackompanjerad av musiken läser Emma Lager sina dikter.

 

Arrangörer: Annie Jonnergård, konstnär Emma Lager, poet, Hasan Albahri, musiker

Länk till Facebookevent