Om fotoessän: Charlottesville 8/12

14 september 2017

Arr: eyewitness.nu

En fördel med att jobba som bildjournalist är att bilden är universell, en bra bild når läsarnas känslor direkt utan någon språkbarriär. Just den känslan finns i Mark Petersons bilder från Charlottesville, bilder som får oss som betraktare att komma nära det hat och våld som är förknippat med nazism.

 

I det senaste numret av Eyewitness presenteras den prisbelönte fotografen Mark Petersons Photo Essay ”Charlottesville 8/12”. De bilderna visades även under den dokumentära fotofestivalen Visa pour l’Image i franska Perpignan, en festival som lockar bildjournalister från hela världen under en vecka i september. När historielösheten breder ut sig får vi aldrig glömma orden från dem som överlevde Förintelsen. Nazismen dödade systematiskt miljoner judar, romer, funktionshindrade, homosexuella och många andra.

Vi måste komma ihåg att det har hänt, så att det inte händer igen. Även i Sverige har nazister under året ogenerat visat upp sig på gator och torg. Nynazism ska tas på allvar och belysas i vilken skepnad eller på vilken plats den än visar sig.

Välkomna till en presentation, bildvisning och försäljning av magasinet eyewitness.nu.

 

Torsdagen 14 september klockan 17.00-20.00. Välkomna!