Ord på scen – Om Cormac McCarthy

20 april 2023, kl: 18:00

Arr: Tidskriften Ord&Bild

Tidskriften Ord&Bild bjuder in till ett samtal om den amerikanske författaren Cormac McCarthy och hans nya romaner Passageraren och Stella Maris. Verksam sedan 1960-talet och ofta nobelpristippad anses Cormac McCarthy vara en av de största nu levande amerikanska författarna. Efter sexton års tystnad utkom hösten 2022 två nya romaner, Passageraren och Stella Maris, vilka förmodligen kommer att bli hans sista. Passageraren och Stella Maris handlar om Bobby och Alicia Western, barn till en av de fysiker som tog fram atombomben. Liksom McCarthys tidigare verk aktualiserar de frågor om skuld, våld och Amerikas historia. Samtalet kommer att kretsa kring dessa böcker i synnerhet och McCarthys verk i allmänhet.

Medverkande är Malte Persson, författare, översättare och kritiker i bland annat Expressen och Joel Kellgren, kritiker på bland annat Aftonbladet kultur och i redaktionen för Ord&Bild. Moderator är Ord&Bildredaktören Ann Ighe.

Samtalet äger rum på Göteborgs Litteraturhus och är en del av ”Ord på scen” en serie publika samtal med utgångspunkt i tidskriften Ord&Bilds recensioner. Se vårens program på Ord&Bilds hemsida