Ordverkstan: Karin Boye

25 november 2017

Arr: Ordverktstan

Tema: Karin Boye

Medverkande: Henric Holmberg och skådespelarstudenter vid Högskolan för Scen och Musik.

Gästskådespelare: Maria Hedborg

 

Tid: lördag 25 november, 15.00-16.00
Pris: 100 kr

Ordverkstan med skådespelaren Henric Holmberg är en offentlig workshop som  äger rum lördagseftermiddagar på Göteborgs Litteraturhus. Denna gång blir det Karin Boye som står i fokus – och som vanligt lite annat också. Gäst är Maria Hedborg, som arbetat på Backa Teater ett helt skådespelarliv, men även medverkat i filmer.

Som kuriosa kan nämnas att Maria och Henric träffades under inspelningen av Babels hus, 1981 och de har arbetat tillsammans i många produktioner genom åren.

Henric Holmberg arbetar inför publik med verbal och intellektuell grundträning för skådespelare – högläsning av dikter och andra avancerade texter. På scenen ses studenter från Högskolan för scen och musik, kollegor från Göteborgs stadsteater – men också intresserade ur publiken.

Ordverkstan ger sig på texter av olika slag. Uppgiften för studenten kan vara att läsa en dikt högt så att dess innehåll framgår. I diskussioner kring deras förslag vidareförs och förfinas teknik och kunskap grundad på skådespelares erfarenhet av textarbete.

 

För att garantera en plats: boka biljetter á 100 kr via mail till theresefholmberg@gmail.com
I mån av plats går det bra att lösa biljett i dörren.