På skrivkammaren: språk och självbilder

18 september 2018

Arr: Författarcentrum väst & Folkuniversitetet

Hur påverkar migration det skriftliga uttrycket och författarens självbild? Hur är det att skriva på ett språk som inte är det egna modersmålet?

Samtalet ingår i seminarieserien På skrivkammaren, där vi får tillfälle att utifrån kvällens tema titta in i författarnas skrivkammare och ta del av de frågeställningar som berör själva skrivprocessen. Seminarieserien har pågått sedan våren 2014. I ungefär en timme kommer moderatorn att samtala med två inbjudna författare, sedan är det fritt fram för publiken att ställa frågor. Seminariet är öppet för alla – både författare och andra – som intresserar sig för skrivandet och dess processer.

Jila Mossaed, poet
Malik Farah, författare
Moderator är Anna Mattsson, poet och författare

Presentationer
Jila Mossaed är poet med många hyllade och prisbelönta diktsamlingar bakom sig. Hon var en etablerad poet redan då hon levde i Iran. Nu är hon aktuell med boken Vad jag saknades här.

Malik Farah kom till Sverige för ca 20 år sedan. Poesin har alltid varit en del av hans liv. Han kommer från en släkt av poeter: hans farfar och morfar var båda poeter i Somalia. Han har själv gett ut boken Lyrik Odyssé och tilldelades Johnie Paikin-stipendiet 2014.

Anna Mattsson är poet och romanförfattare samt moderator för seminarieserien På skrivkammaren.

Tisdagen 18 sept. kl 19.00- 20.30
Fri entré

Arr: Författarcentrum Väst i samarbete med Folkuniversitet