Programsläpp med Jila Mossaed & Ida Gudmundsson

23 januari 2019

Arr: Författarcentrum väst

Tid: 19.00 Fri entré 

Vi bjuder på tilltugg och något att dricka!

Vårsäsongen drar igång med programsläpp, uppläsning och musik på Litteraturhuset den 23 januari! Vi presenterar då vårt program för våren 2019, bjuder på uppläsning med Jila Mossaed och musik med Ida Gudmundsson, sångerska och ukulelist i indiepopbandet OX.

 

OM DE MEDVERKANDE

Jila Mossaed är författare och poet med många hyllade och prisbelönta diktsamlingar bakom sig. Hon är sedan 2018 ledamot i Svenska Akademien. Mossaeds första bok på svenska, Månen och den eviga kon, utkom 1997. Hon har tidigare givit ut två romaner och tio diktsamlingar på persiska. Ett återkommande tema i Mossaeds poesi är exilen, också på en rent språklig nivå. Centralt är likaså kampen mot orättvisa och censur. Hennes senaste diktsamling Vad jag saknades här utkom 2018.

Ida Gudmundsson är konstnär, konstpedagog/gallerist och sångerska i indiepopbandet OX. OX släppte två singlar under 2018 (Hidden och Be the beat) och släpper under våren sitt första album. Låtarna är ofta dans­anta, med lika delar melankoli och eufori. Ida Gudmundsson kommer att spela ukulele och sjunga OX-låtar i avskalad version.

Jila Mossaed. Foto: Eva Bergström. Ida Gudmundsson. Foto: Privat