Release av Ahmad Azzams roman SVINDEL!

22 maj 2024, kl: 17:30

Arr: Göteborgs Litteraturhus & Avdelningen för kultur och samhällsutveckling Göteborgs stad

Välkommen på release av Ahmad Azzams roman Svindel!

Ahmad Azzam var Göteborgs fristadskonstnär 2020-2022. Under sin tid i Göteborg skrev han klart sin första roman som publicerades på arabiska. Genom Västra Götalandsregionens och Författarcentrum Västs översättarstöd finns den äntligen på svenska och det vill vi fira!

Vi bjuder på lite tårta och får höra Ahmad läsa på arabiska och svenska ur Svindel. Den svenska texten läses av Lars Lovén från tidskriften Lyktan.

Översättningen är gjord av Marie Anell och boken är utgiven på Smockadoll Förlag.
https://smockadoll.se/produkt/1091/

Tidskriften Lyktan hittar ni på: https://www.lyktan.org

Tid: 17.30-19.00
Fri entré, ingen föranmälan

 

Om boken:

Revolutionären Taysir är på flykt från säkerhetsfängelset och från ett Syrien som lagt hans föräldrar och syskon under ruinerna och lämnat honom nedbruten. I en turkisk gränsstad försöker han återhämta sig från sina upplevelser, under ett första stopp på väg till Väst för att med lånade pengar göra sig ett bättre liv. Där möter han andra syrier som hyst samma förhoppningar men aldrig komna längre än dit blivit andra klassens invånare. Han måste förlita sig på främlingars empati och undgå att försvagas av lika främmande människors förakt. Kan han hitta tillbaka till sig själv och sin framtidstro och lyckas den ta honom dit han vill?