Release Fjärilsdrömmar

09 mars 2019

Arr: Lottas text och skrift

Varmt välkomna på bokrelease med boken Fjärilsdrömmar, av Charlotta Lagerberg-Thunes. Detta är andra delen om Lo och uppföljaren till Orkidébarnet. Den 9 mars kl 19 slår vi upp portarna för en härlig fjärilskväll i Göteborgs Litteraturhus.

Fjärilsdrömmar är andra delen i serien om högkänsliga Lo. Boken belyser högkänslighet, sorg, utmattningssyndrom, förluster och upprepningstvång. Det handlar om att vilja leva sin fjärilsdröm men man vet inte riktigt hur man ska gestalta sin kreativitet. Boken belyser sorgens ansikte och hur man måste gå genom sårbarhet för att nå sitt mod och genomförbara styrka.

Fjärilsdrömmar gestaltar hur yrkeslivet och familjelivet ser ut för högkänsliga Lovisa. Fast kanske mest handlar den om när kreativiteten blir någon slags överlevnad för den vilsna och sköra Lo.

PROGRAM 9 MARS 2019
kl 19:00 presentation av boken på scenen.
kl 19:30 bjuds det på boksignering, dryck, plock, musik och mingel
Ca 20:00 Livemusik med Lowe och co

Boken finns att köpa med kort, faktura, swish och helst inte kontanter.

Varmast välkomna!

Mer info och anmälan: https://www.facebook.com/events/1058394547674024/
Eller anmäla dig i mail senast 15/2 till:  lottalagerberg@hotmail.com

 

 *  * *
OM FÖRFATTAREN

Charlotta Lagerberg-Thunes lever och verkar i Göteborg. Charlotta är barnboksförfattare, illustratör, författare, föreläsare och beteendevetare och ledare/utbildare vid Sensus asylverksamhet.

Charlotta har en bakgrund inom socialt arbete, BRIS, skola och förskola, Montessori och förutom sin beteendevetenskapliga utbildning har hon studerat kreativt skrivande vid Linnéuniversitet samt gått flera skrivarkurser vid både ABF och Folkuniversitetet. Under nästan sex år har hon gästat Alfons Åbergs kulturhus i Göteborg. Hon har fått flera stipendier och utmärkelser för sitt skrivande.

Charlotta är medförfattare i boken Boosta din business och när vi nu ger ut Charlottas femtonde bok Fjärilsdrömmar så är det verkligen värt att fira!

Charlotta föreläser kring barn och känslor och med serien om Lo föreläser hon runt om i landet samt medverkar vid mässor och boksigneringar.

 

Läs mer:  www.charlottalagerbergthunes.se
Barnböcker: www.popcornmannenpoppe.se
Anmälan görs senast 15 februari till lottalagerberg@hotmail.com

 

  * * * 

NÅGRA RÖSTER OM FÖRSTA  BOKEN OM LO

”Den är så vackert skriven och stundom blir orden som mina egna”
/ Helena

”Sen kväll och vaken. Ser din vackra bok, en bok jag behöver läsa igen. Vet inte om det beror på nattens tystnad och stillhet, men orden flyter rakt in i mitt hjärta. Jag älskar verkligen hur du med få ord lyckas göra osynlighet så synlig och öppet sårbar. Jag tänker på en fjärils vingeslag och vad det kan åstadkomma. Jag tror du är en liten fjäril. Du har så otroligt mycket värdefullt att förmedla och du har många gåvor som du kan använda dig av för att göra det.”

/Laila

”Hej jag älskade boken och fick förståelse för barn som växer upp i familjer och som inte blir sedda för den de är. Otroligt gripande och jag älskar detta citat: ”ty där bortom solnedgången i allt det karga finner hon skratten, som ekar mellan ringmurens omfamnande plats och öppnar upp sommarnattens ljumma bris som blir till ett kärleksvakuum , där också Lo vill stanna för evigt” sid 89 älskade de raderna så fint beskrivet .”

/Katarina

”Ni alla empater och känsliga själar därute, denna bok handlar om högkänsliga Lo, som ingen ser, Denna bok berör på djupet och man vill bara hoppa in i den och krama Lo och säga att du är finast och bäst i världen, du är du. Tack för en fin läsupplevelse, ser fram emot nästa bok!”

/Skogshjärta

”Orkidébarnet handlar om flickan Lo. Hon är känslig. Högkänslig faktiskt. Hon är den som ställer upp, som försöker vara till lags men som aldrig tycks duga. Hon är den som vill hålla samman, hålla modet uppe och hålla stämningen god. Lo är den som kan läsa av stämningen så fort hon stiger in i ett rum. Luften kan skäras med kniv och Lo tar på sig alla dessa känslor. Hon är en kameleont som försöker anpassa sig i alla situationer och i allas känslor men bär själv med sig känslan av att aldrig vara tillräcklig. ”

”Man har länge pratat om maskrosbarn men nu har även begreppet orkidébarn vuxit fram. Jag har tidigare läst böcker och artiklar kring högkänslighet men aldrig på det här sättet. Jag har aldrig läst något som liknar Orkidébarnet. Detta är en bok jag verkligen rekommenderar till alla. Boken ger insikt i hur livet och relationer kan vara för en högkänslig person. Kanske får du en aha-upplevelse. Kanske känner du igen en orkidéperson i din närhet. Boken är skriven så att både vuxna och unga kan läsa den vilket jag starkt rekommenderar att man gör. Kanske framför allt du som är förälder.
 
Charlotta lyckas sätta ord på dessa känslor som kan uppkomma för den som är högkänslig men även för den som ’bara’ är lite känslig. Eller för all del, ord på hur det kan kännas när det är jobbigt i relationer och hur man hanterar eller inte hanterar känslor i dessa relationer.” 

/Elin