Release för Sara Hallströms Tvätta och bli tvättad

15 april 2023, kl: 18:00

Arr: Norstedts förlag

Varmt välkomna att fira releasen för Sara Hallströms nya diktsamling Tvätta och bli tvättad (Norstedts). Från klockan 18.00 och fram bjuds det på läsningar, framträdanden och musik.
Fri entré.

 


Tvätta och bli tvättad kretsar kring vatten: vatten som rinner som språk mellan fingrarna, händer som tvättar, droppande munnar. Kropparna är verktyg, både för det intima och det institutionella: allmänningen som strömmar genom kranarna, händerna som utför omsorg. den queera gemenskapens blänkande överflöd av vätskor. Dikterna rör sig mellan upplösning och sammanfogning, underkastelse och samarbete, motstånd och transformation. Här finns handfaten och badrummen i vilka man blir till. Hål slickade med förståelse. Ett skimrande slem. En älv. En tvål i vilken språket inte når in.

Sara Hallström är poet och förskollärare, bosatt i Göteborg. Hon debuterade med Vi måste ha protein 2004 och har sedan dess gett ut sex böcker. För diktsamlingen Rötter smälter belönades hon med Mare Kandre-priset med motiveringen: ”sinnliga dikter där människor klyvs mitt itu av kollisionen mellan kärleken och förståndet”.  Senast utkom Jag vill att mina barn ska tillhöra (2015).