Release! Lösa förbindelser

21 november 2017

Arr: Leopard Förlag

Du jobbar varje dag, men kan inte vara trygg med att lönen kommer räcka till. Du anstränger dig för att göra ett bra jobb men ses mest som en kostnad. Och blir bemött med misstänksamhet. I Lösa förbindelser följer vi människor som jobbar i affär och på lager, där många unga börjar sitt arbetsliv. Hur bemöts de? Vad tänker de? Vad vill de?  Välkomna på en presentation av boken i vilken vi får höra om deras berättelser, farhågor och rädslor. Men också om gemenskap och kamp för bättre villkor.

 

Lösa förbindelser – om kampen för fasta förhållanden i handeln är en bok arbete, människors behov och rättigheter, och vad den fackliga kampen egentligen handlar om.  Redaktör för boken är den uppmärksammade poeten och kallskänkan Jenny Wrangborg som själv jobbar i butik.

Medverkar i boken gör: Leonidas Aretakis, Elinor Torp, Mikael Färnbo, Elina Pahnke, Cecilia Alstermark, Cecilia Berggren, Karin Lindgren Strömbäck, Olav Fumarola Unsgaard, Josefin Sand, Frida Bengtsson, Erika Petersson, David Eklind Kloo